zaterdag 24 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Ruim 14.000 bezoekers Horticontact 2019

Ruim 14.000 bezoekers Horticontact 2019

De zestiende editie van HortiContact is op 19, 20 en 21 februari 2019 bezocht door ruim 14.000 bezoekers. In totaal namen 468 exposanten deel aan de vakbeurs, waaronder tientallen internationale deelnemers. Parallel aan HortiContact liep de derde editie van de HortiContact Tour, een 2-daagse excursie voor internationale telers langs teeltbedrijven en onderzoeklocaties. De excursie werd afgesloten met presentaties van Wageningen University & Research en een bezoek aan HortiContact. In totaal namen 48 internationale telers deel aan de HortiContact Tour.

Waar voorheen ontmoeten en netwerken de belangrijkste speerpunten van de beurs waren, zijn daar de laatste jaren kennisoverdracht en innovatie aan toegevoegd. Twee nieuwe initiatieven op HortiContact waren dit jaar de themagebieden Fossielvrij Plaza en Soft Fruit Experience met lezingen en pitches in de kennispaviljoens. Naast een innovatieroute was er ook een themaroute ‘HortiPackaging’. 

De derde editie van de HortiContact Tour met 48 internationale deelnemers was wederom een succes. De tour is een initiatief van beursorganisator Easyfairs, Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Dankzij de steun van sponsoren was deelname aan de tour weer gratis. De deelnemers uit Qatar, Duitsland, Azerbeidzjan, Brazilië, Rusland, Oekraïne, Zweden, Mexico, Engeland, Turkije, Israël, Polen en een delegatie uit Iran bezochten op de eerste dag diverse glastuinbouw- en onderzoeksbedrijven en zagen de innovatieve technieken in Nederland. Op de tweede dag kregen ze lezingen van Wageningen University & Research en bezochten ze HortiContact.

Nieuwe beursvloer HortiContact 2020

Tijdens HortiContact 2019 werd de nieuwe beursvloer voor 2020 geïntroduceerd met diverse themagebieden als HortiPackaging, Soft Fruit Experience, Fossielvrij, Cannabis en een Innovatiezone. De reacties zijn positief en de eerste exposanten hebben zich direct tijdens de 2019-editie al ingeschreven op één van de themagebieden. In 2020 viert HortiContact haar zeventiende editie op 18, 19 en 20 februari in Evenementenhal Gorinchem. 

Bekijk hier onze fotoreportage.

 


26-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS