woensdag 22 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Tulp in Rusland populair op Vrouwendag

Tulp in Rusland populair op Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag 8 maart 2019 kregen en kochten heel veel vrouwen in Rusland bloemen. De Tulp werd veruit het meest gekocht, gevolgd door Mimosa en Roos, meldt Royal FloraHolland.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag heeft de FPC Tulp van Royal FloraHolland dit jaar een marktbezoek gebracht aan het Russische Sint-Petersburg. Om zelf te zien en te ervaren hoe de verkoop van bloemen, in het bijzonder tulpen, verloopt tijdens deze feestdag.

Van 6 tot en met 9 maart 2019 bezocht de FPC in Sint-Petersburg groothandelaren, supermarkten, bloemisten, kiosken en markthandelaren. Het algehele beeld na afloop was dat de verkopen ongeveer gelijk lagen aan afgelopen jaar, maar lager dan een aantal jaren geleden. Door de economische ontwikkelingen in Rusland zijn consumenten kritisch op hun uitgaven, ze kiezen er eerder voor om wat meer te sparen.

De afzet van bloemen in Rusland gaat via steeds meer kanalen, waarbij de afzet via de supermarkt groeiende is. Verder viel het grote aantal vrouwen op dat bloemen kocht, terwijl in het verleden vooral mannen bloemen kochten tijdens Vrouwendag.

 


13-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS