woensdag 22 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Schrikken #blog

Schrikken #blog

Ik liep vorige week op de FloraHolland Trade Fair, ondanks hele mooie stands moest ik toch ook wel even schrikken. In een aantal stands zag ik de mensen veel bezig met hun telefoon of achter de laptop zitten. In ieder geval niet bezig met de potentiële klanten die rondliepen. Ik noem dat toch zonde van hun tijd.

Een beurs kost tijd en daarmee geld
Een beurs is in mijn ogen altijd nog een van de mooiste gelegenheden om veel mensen te spreken in een korte tijd. Moet je je klanten of potentiële klanten bezoeken dan zal je dat nooit in die tijd redden. Je kan per uur toch zeker drie belangrijke personen spreken. Dus dat houdt in dat je per dag toch minimaal 27 klanten moet kunnen spreken. Ik weet zeker als je gaat rondrijden ga je dat niet redden.
Maar een beurs kost tijd en daarmee ook geld. Dus niet alleen de kosten van de stand tellen maar eigenlijk alles. Wil ik dat terugverdienen dan moeten er best wel wat planten verkocht worden om het terug te verdienen. En ik weet het een beurs is ook netwerken en vele mensen zien en spreken en dat mag ook geld kosten. Hopelijk verdienen we het in de toekomst terug.

Ik noem het desinteresse
Maar als ik dan rondloop over de beurs en ik zie in diverse paden bijna meer mensen met hun telefoon of laptop bezig zijn dan vraag ik mij altijd af, waarom? Heb je geen belangstelling voor het publiek? Moet je de eerste verdiende order direct in je systeem zetten? Of lag er gewoon zoveel werk te wachten dat het persé af moest?

Voor mij persoonlijk allemaal redenen die er niet te doen. Belt er iemand dan is mijn advies loop even weg van de stand en ga bellen als het echt noodzakelijk is. Heb je veel werk te doen, doe het a.u.b. thuis. In je stand achter je laptop bezig zijn geeft bij mij een gevoel van desinteresse in de bezoekers. Als ik een klant was zou ik snel voorbij lopen en er geen aandacht aan besteden. Een gemiste kans dus. Ook al is het rustig dan is het juist belangrijk mensen aan te spreken en te kijken waar je kansen kan pakken.

Nu niet direct denken dat ik het een slechte beurs vond. Ik zou zeggen integendeel. Ik heb vele mooie zaken gezien. Duurzaamheid dringt steeds meer door. Mooie acties om iets meer te doen. Voor mijn volgende blog zal ik het eens hebben over ESP, een emotional selling point.
Steeds meer mooie en professionele stands zie ik met hele mooie producten. Dus in die zin vind ik het positieve ontwikkelingen.

UserFiles/FloraNews - Ernst Jan Bos LR(19).jpg
Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
14-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland

100% mee eens, op alle beurzen zie je dat “gedrag”, standhouders die met de buren staan te kletsen, standhouders die samen zitten te eten IN de stand, standhouders die over je schouder hhen kijken of er een meer interessante passant is, kortom inderdaad veel desinteresse. Goed geschreven en helaas zo waar als wat.

@Paul Dank voor je reactie. Het is inderdaad helaas. Veelal hebben ze het zelf niet door maar er wordt ook weinig over nagedacht lijkt het. Misschien eens tijd om er toch aandacht voor te vragen vanuit de organisatie ook al blijft het de verantwoordelijkheid van de standhouders zelf.

Hi EJ, tsja je hebt helemaal gelijk hoor, het was mij ook al opgevallen. Het is wel een valkuil waar je “men” bewust van maakt nu. Denk dat veel mensen het niet eens in de gaten hebben. “Blog” lekker door ze lezen lekker weg😄. Gr. Menno

Ik heb niet de ervaring gehad dat de kwekers mij niet gezien hebben of geen tijd hadden om een gesprek met mij aan te gaan. Het was eerder het tegenovergestelde.

Nu even vanuit de standhouderskant gezien: Het is best lastig om uit alle bezoekers een goede inschatting te maken wie je voor je hebt. Bezoekers hebben geen badges, geen businesskaartjes en stellen zich nauwelijks voor. Hoe serieus moet je de klant dan nemen? De goede daargelaten. Misschien een goed voorstel om bezoekers hierop te wijzen anders toegangsprijzen heffen als men anoniem de beurs op wil. Aan klaplopers hebben we niets.

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS