woensdag 22 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Are You Brexit Proof actie bij Nederlandse ferryhavens

Are You Brexit Proof actie bij Nederlandse ferryhavens

Om ondernemers voor te bereiden op Brexit, voert de Nederlandse Douane op dit moment de ‘Are You Brexit Proof’-actie bij Nederlandse ferryhavens. Ondernemers die de komende weken per ferry goederen naar het VK brengen of sturen, hebben de kans aangesproken te worden door de ‘Are You Brexit Proof’-teams van de Nederlandse Douane. Tot en met 29 maart verstrekken zij zelfstandige ondernemers en chauffeurs informatie over hoe zij zich kunnen voorbereiden op Brexit, zodat zij ook daarná vlot de ferry op en af kunnen rijden.

Met de inzet van de ‘Are You Brexit Proof’-teams bij de ferryterminals roept de Douane ondernemers uit binnen- en buitenland op zich voor te bereiden op Brexit. Daarnaast informeren de teams ondernemers hoe zij er zelf voor zorgen ook ná Brexit vlot de ferry op en af te blijven rijden. Hiervoor wordt onder meer de ‘Are You Brexit Proof’-gids verstrekt waarin de benodigde voorbereidingen stap voor stap worden uitgelegd in tien talen. Ook zijn staan er bij de ferryhavens LED schermen met douane-informatie in tien talen. De ‘Are You Brexit Proof’-actie duurt tot en met 29 maart 2019.

Woensdag 13 maart, brachten minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan de ferryterminal van DFDS in Vlaardingen. Zij gingen in gesprek met het ‘Are You Brexit Proof’-team van Douane en kregen uitleg over het zogenoemde Portbasesysteem voor Nederlandse havens.

De Douane zelf is naar eigen zeggen, ook bij een no-deal, voorbereid op Brexit. Het betekent een toename van het aantal aangiften en het aantal bedrijven dat te maken krijgt met douaneformaliteiten. Ook het douanetoezicht, onder andere bij de ferryterminals, is nieuw. Daarom zijn er nu al meer dan 500 extra medewerkers aangenomen.

"Om logistieke vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen, moet het bedrijfsleven zich ook goed en tijdig voorbereiden. Naar schatting krijgen 35.000 voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven na Brexit voor het eerst met onze douaneprocedures te maken.” zegt Nanette van Schelven, algemeen directeur van de Nederlandse Douane.


 


14-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS