woensdag 17 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Jubilerende Keukenhof officieel geopend

Jubilerende Keukenhof officieel geopend

Hoewel de poorten donderdag 21 maart pas open gaan voor publiek is gisteren, 19 maart de 70e editie van Keukenhof officieel geopend. De openingshandeling is verricht door Pieter Elbers, CEO van KLM. Hij benadrukt hiermee het belang van Keukenhof voor de toeristische sector.

Het thema van dit jaar is Flower Power, de kracht van bloemen. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren. Flower Power, de kracht van bloemen! Als acht weken later de poorten weer sluiten zijn er meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld die met elkaar een veelvoud van beelden op hun netvlies staan en op social media hebben verspreid. Beelden van de mooiste producten die de sierteeltsector elke dag met elkaar en met veel liefde en passie weet te produceren.

De muzikale invulling tijdens de opening stond geheel in het teken van Flower Power. Patricia van Haastrecht en Hans van Heiningen zongen Aquarius en Karin Bloemen bracht een medley ten gehore als voorbode op het Keukenhof lenteconcert. De bijeenkomst is afgesloten met een dansvoorstelling van Total Move.

Bloemen inspireren mensen en in Keukenhof verbinden bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om de prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.

In het Flower Power bloemenmozaïek zijn 50.000 bollen in twee lagen geplant. Het staat nu al mooi in bloei, een garantie voor mooie foto’s en selfies. Daarnaast staan de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van het Flower Power en zijn de inspiratietuinen aan het thema gewijd.

Bekijk hieronder de dronebeelden van Nu.nl:

Bloemenshows
In de paviljoens wisselen de komende weken vele bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit! Dit is de apotheose van een onderlinge competitie tussen telers om de beste teeltprestatie per product, variërend van tulp tot roos.

Voor orchideeën en Anthuriums wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix Paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste orchideeënshow in Europa.

Een traditionele topattractie is de unieke lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Het is de grootste lelieshow ter wereld. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen.

In het Oranje Nassau Paviljoen komt het gebruik van bloemen in het interieur aan de orde. Hier is te zien hoe bloemen worden toegepast in verschillende interieurstijlen. Arrangeurs laten tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden ver-werkt in een boeket.
 


20-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS