woensdag 17 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Dreigend faillissement voor FTD

Dreigend faillissement voor FTD

De Amerikaanse bloemen bezorgservice FTD zou deze zomer haar activiteiten weleens kunnen gaan inkrimpen of helemaal moeten stoppen als het voor juni geen aanvullende financiering vindt. Dit meldt zou verkrijgen, volgens een registratie van een regelgevende instantie.

Het in Chicago gevestigde bedrijf zegt in een SEC-verklaring dat het niet zeker is of het over de nodige middelen beschikt om de activiteiten tot en met juli voort te zetten. FTD schrijft de negatieve vooruitzichten toe aan de onzekerheid rond het wijzigen van de huidige kredietovereenkomst en de vraag of het het benodigde kapitaal beschikbaar heeft dat nodig is om de activiteiten voort te zetten.

"Onze plannen om de substantiële twijfel weg te nemen over ons vermogen om onze bedrijfsactiviteiten voort te zetten, zijn mogelijk niet succesvol en mogelijk worden we gedwongen onze bedrijfsactiviteiten te beperken of te stoppen", zegt het bedrijf in de verklaring.

Het bedrijf kondigde vorige week een herziene kredietovereenkomst aan waarin het voor 217,7 miljoen dollar schulden moet terugbetalen op 19 september 2019. In het derde kwartaal van 2018 begon FTD met het onderzoeken van andere manieren om kapitaal aan te trekken, waarbij zowel de verkoop als de fusies in aanmerking werden genomen door de raad van bestuur van het bedrijf.

Het bloemenbezorgingsbedrijf werd opgericht in 1910 en omvat andere merken zoals Shari's Berries en ProPlants. In juli schrapte het verschillende topmanagers, waaronder CEO John Walden, voordat ze een kostenbesparingsplan nastreven. Het verhuisde ook zijn hoofdkwartier in het centrum van Downers Grove. De omzet van FTD daalde in 2018 met ongeveer 6,4 procent tot $ 1,01 miljard. Het was vorig jaar ook de op twee na slechtste beurs van Chicago.

Lees hier de volledige verklaring


20-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS