maandag 19 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Pot van kokos restmateriaal als alternatief voor plastic potten

Pot van kokos restmateriaal als alternatief voor plastic potten

Een kweekpot van volledig biologisch afbreekbaar kokos restmateriaal. Met de introductie van de Nature’s Chance kokospot zet Argos Packaging de duurzame ambities verder kracht bij. De kokos pot is volledig biologisch afbreekbaar, multi-inzetbaar en geschikt om in te kweken. De potten breken volledig af als deze in de natuur terecht komen of in potgrond gezet worden.

Samen met een natuurlijke latex worden de kokos vezels tot potten geperst. Een groot voordeel van de pot is dat er gewoon in gekweekt kan worden én het uiterlijk van de pot zorgt er voor dat deze rechtstreeks te plaatsen is en er geen sierpot meer nodig is.

Met de kokospot speelt het verpakkingsbedrijf in op de steeds groter wordende vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen. In de sierteelt wordt traditioneel gebruik gemaakt van plastic potten en juist daar is tegenwoordig veel om te doen. Met de toevoeging van de Nature’s Chance kokos pot breidt het bedrijf het assortiment duurzame verpakkingen nu verder uit.

“Duurzaamheid en het milieu zijn enorm belangrijk voor ons. We zoeken daarom ook actief naar innovatieve oplossingen in de markt. Met Nature’s Chance hebben we zo’n oplossing gevonden. We zijn dan ook trots dat wij dit product exclusief in de markt mogen zetten.” aldus Lars Zwinkels, accountmanager sierteelt van Argos Packaging.

 


28-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS