maandag 19 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Veredelaars en kwekers trappen samen Begoniamaand af

Veredelaars en kwekers trappen samen Begoniamaand af

De Begonia is woonplant van de maand april. Reden genoeg voor Begonia veredelaars en kwekers om hun handen ineen te slaan. Op 2 april luiden zij de Begoniamaand in met een smaakmakend voorproefje.

Veredelaars en de kwekers hebben als gezamenlijk doel dat de consument zolang mogelijk geniet van de smaakmakende, veelzijdige plant. Veredelaars Koppe cuttings B.V., Dümmen Orange, Beekenkamp Plants B.V. en kwekers Pligt Professionals, Valstar Plants, J&P ten Have, Willem Kuijpers trappen daarom in samenwerking met FloraHolland en Bloemenbureau Holland de Begoniamaand af Begoniagebak. Op 2 april wordt dit uigedeeld op de veiling in Naaldwijk en Aalsmeer. Uiteraard zijn de veredelaars en de kwekers op die dag ook zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en meer informatie te geven over de Begonia woonmaand.

Veredelaars zijn continue bezig met het ontwikkelen van verbeterde en nieuwe Begonia’s. Het kan wel 7 tot 10 jaar duren voordat een kamerbegonia met een leuke nieuwe kleur, vorm of geur in uw woonkamer staat. Kwekers van de kamerbegonia kweken deze planten zo duurzaam mogelijk en worden in diverse vormen en potmaten gekweekt. Het opkweken van een Begonia duurt ongeveer 3 maanden.

foto: mooiwatplantendoen.nl
 


01-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS