dinsdag 25 februari 2020
FN TOP add 1. RFH Trade Fair 2020

Paeonia Jubilee winnaar kwaliteitsbenchmark 2018

Paeonia Jubilee winnaar kwaliteitsbenchmark 2018

Paeonia Jubilee van Fa. T.P.M. vd Meer is de winnaar van de kwaliteitsbenchmark Pioenroos 2018. De tweede prijs is voor de Paeonia Flame van Prisma Flowers BV en de derde prijs is voor Paeonia Command Performance van aanvoerder N.A. de Wit & Zn.Paeonia Jubilee is een zeer grote helderwitte pioenroos met wat groene tinten naar het hart van de bloem. 

Het project Pioenroos Benchmark is ooit gestart om het product een positief beeld te geven voor de inkopers. Een benchmark geeft een goed overzicht van de kwaliteit en houdbaarheid van de pioenroos. Het afgelopen seizoen namen 39 kwekers deel aan de Benchmark. In totaal zijn 164 partijen getest van 45 verschillende cultivars. Elke bos onderging een gesimuleerde transport- en winkelfase. Daarna werden de pioenrozen in een vaas gezet in de uitbloeiruimte van Naaldwijk en beoordeeld op sierwaarde en houdbaarheid.

De benchmark geeft inzicht op verschillende vlakken, zoals hoeveel procent van uw geteste pioenrozen voldoet aan de verwachting van de consument en wat de houdbaarheid, de sierwaarde en de doorbloei van de pioenroos is in de afzetketen. Ook krijgt de inzender inzicht in de kwaliteit van de pioenroos ten opzichte van collega pioenroostelers en wordt duidelijk wel de sterkste en de zwakkere cultivars zijn.

Wil deel wil nemen aan de benchmark van 2019 kan zich opgeven via klantenservice@royalfloraholland.com. Vermeld daarin dat u mee wilt doen aan de Kwaliteits-Benchmark pioenroos 2019 met  bedrijfsnaam en administratienummer.

 


03-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS