zondag 31 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Kom in de Kas trekt 210.000 bezoekers naar kassen en werkpleinen

Kom in de Kas trekt 210.000 bezoekers naar kassen en werkpleinen

Het mooie weer zorgde er afgelopen weekend mede voor dat 210.000 mensen de weg naar de kassen wisten te vinden tijdens Kom in de Kas. Tijdens de 42e editie van het jaarlijkse evenement van de glastuinbouw openden bijna 200 kwekers hun deuren om bezoekers kennis te laten met de glastuinbouw. Ook was er op verschillende locaties aandacht voor werken in de glastuinbouw en groene opleidingen op speciaal ingerichte werkpleinen. 

foto: Hans Korbee

In de kassen werden allerlei activiteiten georganiseerd  om de bezoekers te laten zien en ervaren hoe werelds de glastuinbouwsector is. Zo konden zij zien hoe alles groeit en bloeit, vragen stellen aan de kwekers, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, werd uitleg gegeven over de herkomst van het product, kon men heerlijke paprika’s, komkommers en tomaten proeven en genieten van prachtige bloemen en planten. Ook konden op de meeste locaties producten uit de kas gekocht worden en waren er voor de kinderen tal van activiteiten georganiseerd. In veel regio’s konden zij via een speurtocht meer te weten komen over hoe de lekkere groenten en mooie bloemen en planten groeien en bloeien in de kas. 

foto: Hans Korbee

Werken in de glastuinbouw
Vanwege een groeiende vraag naar personeel in de sector, was dit jaar in samenwerking met Kasgroeit op diverse locaties de link gemaakt naar werken in de glastuinbouw. Bezoekers werden op werkpleinen geïnformeerd over de mogelijkheden van werken in de glastuinbouw, de functies die er zijn én het actuele vacatureaanbod in de betreffende regio. "Er zijn het hele weekend veel gesprekken gevoerd. De meeste mensen hadden wel al werk, maar waren vooral geinteresseerd in wat de tuinbouw hen te bieden heeft.", aldus Jos Klop en Marjolein van Dam van Kasgroeit. Adviseur opleiding & ontwikkeling Anneke Postma voegt toe dat het laagdrempelige, directe contact er voor zorgde dat er zelfs ter plekke al sollicitatiegesprekken ingepland konden worden. "Mooi voorbeeld hiervan is een man, die weinig hoopvol binnenstapte en eigenlijk dacht al te oud te zijn, maar die wel vandaag al een sollicitatiegesprek heeft." Ook was er bijvoorbeeld interesse voor administratief werk, gecombineerd met werken in de kas. Deze kandidaten gaven aan dat voor hen vooral de afwisseling belangrijk is.foto: Kasgroeit

Kom in de Kas 2020
De organisatie van Kom in de Kas kijkt terug op een geslaagd weekend. Het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw werd mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank en vele regionale sponsors. In 2020 is Kom in de Kas op 4 en 5 april.

Bekijk hier onze fotoreportage van Kom in de Kas regio Zuidplas 


Leandra de Boef | 08-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS