donderdag 28 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Voorrang voor vrachtwagencolonnes tussen Naaldwijk en Aalsmeer

Voorrang voor vrachtwagencolonnes tussen Naaldwijk en Aalsmeer

Binnenkort rijden de eerste vrachtwagencolonnes op de route Naaldwijk - Aalsmeer. Combinaties van drie vrachtwagens krijgen voortaan prioriteit bij verkeerslichten en rijden dus sneller van FloraHolland in Naaldwijk naar Aalsmeer. Dit is afgesproken tijdens de bijeenkomst Slim Bereikbaar Westland, die in het teken stond van infrastructurele werken en smart logistics.

Transporteurs en vervoerders kunnen zich aanmelden en een kastje in de vrachtwagens plaatsen. Dat kastje geeft aan de wegbeheerder het begin- en startpunt van de reis door. Als er drie vrachtwagens tegelijk van Naaldwijk naar Aalsmeer rijden, dan worden ze gezien als een mini-cordon. Ze krijgen dan voorrang boven het ‘normale’ verkeer bij verkeerslichten.

De vrachtwagens kunnen elkaar ontmoeten op het parkeerterrein van FloraHolland, maar kunnen in de toekomst ook onderweg bij elkaar ‘aanhaken’. De chauffeurs krijgen van hun navigatie door hoe ze hun snelheid kunnen aanpassen om in de buurt van andere vrachtwagens te komen.

Wegbeheerders weten beter op deze manier welke verplaatsingen er zijn op de belangrijkste routes en de transporteurs komen sneller op de plek van bestemming met aanzienlijk lagere brandstofkosten. Ook op andere trajecten binnen de Greenport kan in de toekomst de doorstroming op deze manier worden versneld.

De overeenkomsten werden getekend door onder meer gedeputeerde Floor Vermeulen van Provincie Zuid-Holland, wethouder Hans Horlings van Midden-Delfland en wethouder Pieter Varekamp van Westland. 

 


08-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws



2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS