woensdag 17 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Pioenroos staat in mei op de Bloemenagenda

Pioenroos staat in mei op de Bloemenagenda

De pioenroos staat in mei 2019 op de Bloemenagenda. Geen bloem illustreert zo passend de bloeikracht van mei als de pioenroos. De knoppen zijn bollen samengebalde energie die, als ze eraan toe zijn, in een mum van tijd opengaan en heerlijk geuren. De enkele pioenen tonen dan een sprookjesachtig hart, de dubbele produceren een vrolijke, volle ragebol van zachte blaadjes. Ze kunnen een diameter van 15-18 cm hebben en worden vooral aangeboden in wit, verschillende kleuren roze en bordeaux. Ze bloeien in mei en juni en vormen een romantisch voorproefje op de zomer.

Pioenen komen uit China en kwamen rond 1785 naar Europa. Ze behoren tot hun eigen familie (Paeonia) met maar één geslacht: de pioenroos, die ondanks de naam niets te maken heeft met rozen. 

Er zijn honderden cultivars. Naast wit, roze en bordeaux komen ze ook voor in lila, zalm, zachtgeel en rood. De bloemvorm kan variëren van gevuldbloemig, enkelbloemig en anemoonbloemig. Veel pioenen hebben een zeer sterke zoete geur, die de bloemen nog eens extra aantrekkelijk maakt. Spectaculair is altijd de metamorfose van een knop van zo'n 3 cm doorsnee, die een bloem kan worden met een diameter van wel 15 cm. 

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. 

bron: Mooiwatbloemendoen

 

 


08-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS