woensdag 17 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Intratuin wil met 3.0-concept fysieke en digitale wereld bij elkaar brengen

Intratuin wil met 3.0-concept fysieke en digitale wereld bij elkaar brengen

Met onder meer een loyaliteitsprogramma en webzuilen in de winkels wil Intratuin zijn nieuwe Intratuin 3.0-concept in gaan zetten om de fysieke en digitale wereld samen te brengen. Dit vertelt directeur Peter Paul Kleinbussink in het aprilnummer van RetailTrends.

In de zomer van 2017 herintroduceerde de tuincentrumketen de webwinkel, nadat een eerste poging in 2012 volgens Kleinbussink ‘totaal mislukt’ was. Inmiddels boekt de webshop volgens hem aanmerkelijk meer succes. Dit najaar volgt een pilot in Deventer met de volgende stap; instore kiosken, waar klanten samen met medewerkers producten die niet voorradig zijn kunnen bestellen.

De winkels van Intratuin worden in een tijdsbestek van tweeënhalf jaar allemaal omgebouwd, waarbij afhankelijk van de financiële middelen van de franchisenemer wordt bepaald hoeveel elementen worden meegenomen. De kosten komen namelijk volledig voor rekening van de zelfstandige ondernemers. Franchisenemers krijgen daarom de mogelijkheid formule-elementen die ze niet kunnen bekostigen, weg te laten of later toe te voegen. In totaal kost de ombouwoperatie ‘vele miljoenen’. 

Om te meten in hoeverre het bij elkaar brengen van fysiek en digitaal lukt, lanceert Intratuin deze zomer een loyaliteitsprogramma, zodat het koopgedrag van klanten te volgen is. Kleinbussink zegt in het artikel dat de fysieke winkel het belangrijkste kanaal blijft. “Dat is onze herkomst, waar we sterk in zijn én waar het geld verdiend wordt.”

 


10-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS