woensdag 18 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

800.000 bezoekers genieten van Bloemencorso bollenstreek

800.000 bezoekers genieten van Bloemencorso bollenstreek

Het jaarlijkse bloemencorso in de bollenstreek trok zaterdag ondanks het matige 800.000 belangstellenden, zegt de organisatie. Onder hen veel toeristen uit het buitenland die het koude weer trotseerden om de 72e editie van het corso te bewonderen.

Volgens de organisatie ligt het aantal bezoekers langs de route lager dan vorig jaar. Dit is vooral te wijten aan de koude wind en enkele regen- en hagelbuien. Vrijdagavond gaf oud-voetbalinternational Dirk Kuijt in Noordwijkerhout het startsein van het corso. Thema was dit jaar Changing World.

Bloemencorso Bollenstreek eerste prijsEerste prijs: Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met 'Veranderend dierenrijk'

Zaterdag reden de praalwagens onder muzikale begeleiding vanuit Noordwijk, door onder andere Voorhout, Sassenheim, Lisse, Bennebroek en Heemstede richting het centrum van Haarlem. Rond 22.00 uur arriveerden de praalwagens op het eindpunt, waar de bloemenwagens ook zondagmiddag nog te bewonderen waren.

Bloemencorso Bollenstreek tweede prijsTweede prijs: Corsogroep De Zilk met 'The Rise of the Phoenix...'

De eerste prijs onder de corsowagens ging dit jaar naar Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met 'Veranderend dierenrijk', de tweede prijs naar 2e prijs: Corsogroep De Zilk met 'The Rise of the Phoenix...' en de derde prijs was dit jaar voor de Keukenhof met 'Flower Power'.

Dit jaar moesten de praalwagens in de nacht voorafgaand aan het corso voor het eerst zelfs binnen overnachten in verband met verwachte nachtvorst. De organisatie kon het risico niet nemen en bood de wagens in de nach voorafgaand aan het evenement onderdak in een loods.

Bloemencorso Bollenstreek derde prijsDerde prijs: Keukenhof met 'Flower Power'. 

 

Bron: www.Floranews.com
15-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS