woensdag 18 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

De Bijenkorf lanceert Zaai Zaai Zaai en deelt bijvriendelijk bloemzaadjes uit

De Bijenkorf lanceert Zaai Zaai Zaai en deelt bijvriendelijk bloemzaadjes uit

De Bijenkorf deelt 80.000 zakjes bijvriendelijke bloemzaadjes uit in het kader van Nationale Zaaidag die plaatsvindt op 22 april. Ook heeft het de handen ineen geslagen met zanger Ben Cramer. Zijn hit ‘Zai Zai Zai’ uit 1967 is getransformeerd naar ‘Zaai Zaai Zaai’. Dit om meer bewustwording te creëren voor het welzijn van bijen en mensen op te roepen mee te zaaien.

Justin Pariag, Sustainable Business Manager de Bijenkorf: "Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid, zetten wij ons sinds 2014 in voor de bescherming van de bij omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Zo zorgen bijen voor de bestuiving van fruit en groenten, maar door bijen kunnen wij ook genieten van bijvoorbeeld koffie, zonnebloemolie en mosterd. De leefomgeving van de bij wordt echter bedreigd, daarom delen wij bloedzaadjes uit en roepen we iedereen op om vanaf 15 april met ons mee te zaaien."

Elk zakje bloemzaadjes is goed voor 1m2 voedsel voor de bij. In totaal zorgt de Bijenkorf dus voor 80.000m2 voedsel. Klanten ontvangen de bloemzaadjes bij een aankoop in een van de winkels van de Bijenkorf en op deBijenkorf.nl. Hiermee steunt de Bijenkorf de bij en haar leefomgeving.

Met het nummer ‘Zaai Zaai Zaai’ gezongen door Ben Cramer wil de Bijenkorf mensen oproepen om mee te zaaien. 


 


16-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS