donderdag 12 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

15 voetbalvelden op rij aan kas met LED verlichting

15 voetbalvelden op rij aan kas met LED verlichting

Signify heeft in samenwerking met tomatenteler Tomco een groots horti-project in België opgestart: een gloednieuwe en volledig met LED-verlichting uitgeruste kas over een oppervlakte van ruim 10 hectare. Deze 100.000 m² is het equivalent van meer dan 15 voetbalvelden op een rij.

Al vijf jaar teelt Luc Coghe, eigenaar van Tomco samen met zijn vrouw Greet Biesbrouck, hogedraadtomaten onder gecombineerd licht van LED interlighting en hogedruknatrium-verlichting (HPS) voor de Biesbrouck Company. Het resultaat is verbluffend: hogere opbrengsten, een verbeterde kwaliteit én smaak van de tomaten. Geïnspireerd door deze successen waren ze vastberaden om voor hun nieuwste kassen in Pecq te kiezen voor een volledig Philips LED-verlichtingssysteem.

De nieuwe kas is uitgerust met een combinatie van Philips LED toplighting en interlighting modules, die in totaal 225 µmol/m2/s produceren. De LED-lampen geven wat warmte af zodat de aanplanting vroeger kan starten. Hierdoor kunnen ze in de lente en de zomer ook meer licht absorberen. “Ik ga er vanuit dat dit systeem niet alleen een hogere opbrengst zal opleveren, maar ook een meer betrouwbare productie voor mijn klanten. De LED-verlichting gaat er eveneens voor zorgen dat we ons zullen onderscheiden op het gebied van kwaliteit en smaak, zoals we al mochten ervaren op onze Biesbrouck-locatie,” zegt Coghe. “En, niet onbelangrijk, met de volledige LED-verlichting maken we onze kas future proof.”

Tomco gaat in de nieuwe kas de variëteit Xandor telen. Het hele project werd in nauwe samenwerking gerealiseerd met Philips LED Horti partner MAIS AUTOMATISERING NV en de verwachting is dat de eerste beplanting zal plaatsvinden in juni dit jaar. 

 


23-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS