maandag 19 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Plantanious: Wendbaar de toekomst in

Plantanious: Wendbaar de toekomst in

De tweelingbroers Freek en Joost Jansen zijn eigenaar van een mooie groene potplantenkwekerij in Kwintsheul. In de laatste editie van GROW magazine vertellen zij over hun bedrijf Plantanious.

Vanaf 2011 werken de tweelingbroers al mee op het bedrijf van hun vader Loek, die nog steeds nauw bij de onderneming betrokken is. De twee studeerden allebei eerst aan het hbo voordat ze in de tuinbouw aan de slag gingen. Freek Jansen is de man met de groene vingers in de kwekerij en degene die het personeel aanstuurt. Joost daarentegen houdt zich bezig met de verkoop van de planten.

Nieuwe naam
In 2018 zijn de tweelingbroers formeel eigenaar geworden, en nu is er dus een nieuwe naam. Freek: "Een bureau uit Brabant heeft de naam bedacht. Zij komen niet uit de tuinbouw; dat vonden wij juist fijn. Zo konden ze ons het hemd van het lijf vragen over waar we nu eigenlijk voor staan."

Klimaatneutraal telen
Plantanious zet hoog in op klimaatneutraal telen. 'Wie groen doet, groen ontmoet', staat op de nieuwe website. Vanaf maart 2018 gebruikt het bedrijf aardwarmte uit de regio, samen met nog tien andere kwekers. Zo wordt er helemaal geen gas meer verbruikt. Er liggen in totaal 1.040 zonnepanelen op het dak en op het veld naast het bedrijf. "We willen alles opwekken wat we verbruiken," vertelt Freek enthousiast.

Warme klimaat
Tien procent van de groene kamerplanten die het bedrijf produceert wordt in Costa Rica en Spanje (buitenplanten) geteeld. Waarom daar? "We kunnen bijna alles zelf kweken, behalve bepaalde specialties. Vanwege het warmere klimaat is het beter dat er daar wordt geproduceerd. We gebruiken dus de warmte en de hoge lichtintensiteit van Costa Rica om deze speciale planten aan ons assortiment toe te voegen. Om onze klanten te verrassen, want dat is de missie van het bedrijf."

bron: GROW Magazine

 


24-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS