woensdag 18 september 2019
FN TOP add FN TOP logo

Van der Wilt Gerberas maakt 5 maanden na de tornado de balans op

Van der Wilt Gerberas maakt 5 maanden na de tornado de balans op

Vandaag, 7 mei, is het precies vijf maanden geleden dat de tornado over de kas van Van der Wilt Gerbera’s kwam en een enorme schade achterliet. Tijd voor de kweker in Mijdrecht om de balans op te maken én zich weer op te maken voor de nieuwe teelt!

Vanwege de extreme schade en de winter die eraan kwam werd al vrij snel na de zwarte dag op 7 december 2018 besloten de gehele teelt te ruimen. Zo kon er optimaal gewerkt worden aan het herstel van de kas. Dat was hard nodig want er moest veel gedaan worden. Vijf maanden later is de kweker een eind op weg naar een functionele kas en worden de laatste werkzaamheden door de bedrijven afgerond.

Daar waar het in de eerste maanden nog moeilijk was om te geloven dat alles goed zou komen, werd de familie al snel steeds positiever. Ze hebben de laatste weken gebruikt om de puntjes op de i te zetten qua onderhoud, opruimen en schilderwerk en maken zich nu op voor de nieuwe teelt. Vorige week is begonnen met het nat maken van de ruim 180.000 steenwolpotten. De eerste planten komen in week 22 en naar verwachting staat in week 24 de kas weer vol en kunnen in augustus de eerste bloemen geplukt kunnen worden. De familie Van der Wilt heeft een kleurrijk en mooi assortiment samengesteld en heeft er weer zin in!

 

 


07-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS