woensdag 18 september 2019
FN TOP add FN TOP logo

Bloemisten anno 2019 positief beoordeeld

Bloemisten anno 2019 positief beoordeeld

Voor bloemen en planten kunnen consumenten ook terecht bij supermarkten. Een bloemist moet daarom hard werken om de klant voor zich te winnen. Bieden de bloemisten genoeg kwaliteit en service? Places Nieuws heeft in opdracht van Telefoonboek.nl uitgezocht hoe bloemisten beoordeeld worden door klanten. Bloem met Stijl uit Eerbeek scoort in het onderzoek het beste.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er een lichte daling in het aantal bloemisten in Nederland. In het jaar 2007 waren er nog 4.145 vestigingen, anno 2018 waren er nog maar 3.550 over. Desondanks is de omzet na een aantal moeilijke jaren in 2016 weer gestegen. Vooral jongeren weten de weg naar de bloemenwinkel te vinden, zij komen daar voornamelijk om een plant te kopen.  

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 2.898 beoordelingen gegeven voor bloemisten in Nederland. In totaal zijn er 1.159 voldoendes en 290 onvoldoendes gegeven. Veruit de meeste klanten zijn zeer tevreden over hun bloemist. Gemiddeld scoren bloemisten een 8,2. Het gemiddelde cijfer van de 1159 voldoendes is dan ook een 9,5. Klanten zijn erg tevreden over de goede service, verse en kwalitatief goede bloemen, leuk personeel en een mooi ingerichte winkel.

Helaas zijn er ook bloemisten die minder goed scoren bij klanten. Het gemiddelde cijfer van de onvoldoendes is dan ook erg laag, een 2,8. Klanten zijn ontevreden als het personeel onvriendelijk is, als de bloemen maar 2 of 3 dagen goed blijven en als de bloemist telefonisch onbereikbaar is. 

Bloemist Bloem met Stijl uit Eerbeek mag op basis van verschillende positieve klantervaringen in het zonnetje gezet worden. Deze bloemist heeft maar liefst 13 beoordelingen met een 10 ontvangen. Klanten complimenteren de vakkundige eigenaresse en de mooie bloemstukjes die goed geprijsd zijn. 

foto: stockfoto Pexels.com

 


07-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Move2Catch


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS