donderdag 28 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Duitse Floritray introduceert nieuwe meermalige tray op Veiling Rhein-Maas

Duitse Floritray introduceert nieuwe meermalige tray op Veiling Rhein-Maas

Het Duitse Floritray komt nog dit jaar met een nieuwe meermalige tray als duurzame vervanging voor eenmalige trays op veiling Rhein-Maas. Hiermee wordt een herbruikbaar systeem voor de groene sector opgezet. Het Duitse Landgard, samen met FloraHolland de moederorganisatie van veiling Rhein-Maas, ondersteunt de ontwikkeling en werkt mee aan de omzetting. De basis voor een zo breed mogelijke introductie wordt momenteel gelegd.

Floritray neemt de functie als distributeur van de meer duurzame trays over. De nieuwe tray bestaat voor 100% uit gerecycled polypropyleen. De tray kan gebruikt worden op alle bekende ladingdragers voor planten en heeft een waterreservoir met een hoogte van 7 millimeter.

In een houder met potmaten 6, 8 of 12 centimeter kunnen potten in verschillende afmetingen en met verschillende hellingshoeken worden geplaatst, zodat er in totaal minder verschillende trays nodig zijn. De afzonderlijke potten worden in de trays gestabiliseerd door 'veren' die ervoor zorgen dat de potplanten tijdens het transport stevig in de tray staan.

bron: Landgard

 


20-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS