woensdag 18 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Vreugdenhil Young Plants in actie voor Stichting MS Research

Vreugdenhil Young Plants in actie voor Stichting MS Research

Van zaaien komt oogsten… dat weet Vreugdenhil Young Plants, ontwikkelaar van het Pick-&-Joy plukgroenten concept als geen ander. Om extra aandacht te vragen voor Stichting MS Research, ontvangen alle donateurs en betrokkenen van de Stichting de komende dagen een uniek, symbolisch cadeau namens de plantenkwekerij. Een compleet opkweekpakketje waarmee overheerlijke, gezonde gelukstomaatjes opgekweekt kunnen worden. Want van zaaien komt oogsten!

Op woensdag 15 mei werd tijdens de ‘Dag voor Mensen met MS’ het eerste opkweekdoosje officieel overhandigd aan dr. Jan Meilof, neuroloog en directeur van MS Centrum Noord Nederland. Tijdens deze dag, die georganiseerd is door Stichting MS Research en MS Centrum Noord Nederland, ontmoetten medici, wetenschappers, patiënten en hun naasten elkaar om elkaar te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoeksprojecten gefinancierd door Stichting MS Research. Het opkweeksetje werd overhandigd door Martin en Marjan Uittenbroek, de initiatiefnemers van de actie.

Martin en Marjan Uittenbroek reiken het eerste opkweekdoosje uit aan neuroloog dr. Jan Meilof.

Martin en Marjan weten als geen ander wat leven met MS betekent. Marjan heeft immers deze ziekte al vanaf haar 27e jaar. Via Vreugdenhil Young Plants willen zij Stichting MS Research tijdens de ‘Kiss Goodbye to MS’-maand nog meer op de kaart zetten maar daarnaast de donateurs, waaronder veel patiënten, een steuntje in de rug geven. MS-onderzoek vraagt veel tijd en geld, maar uiteindelijk zal het gaan resulteren in een gezonde toekomst zonder MS. Het opkweekdoosje waarop de tekst ‘Van zaaien komt oogsten’ bedrukt staat, bevat 8 componenten waarmee eenvoudig een Pick-&-Joy® Pluktomaatje kan worden opgekweekt voor in de vensterbank of voor buiten. Met het volgen van de stappen en liefdevolle zorg en aandacht zal het zaadje zich ontwikkelen tot een mooie, gezonde Pluktomaat!

In Nederland komt de ziekte voor bij ongeveer 1 op de 1000 mensen. Nederland telt dus 17.000 mensen met MS. Tot op heden is de ziekte ongeneeslijk en daardoor is er veel geld nodig voor onderzoek. Stichting MS Research is een stichting die wetenschappelijk onderzoek financiert en stimuleert naar de oorzaak van en oplossing voor multiple sclerose (MS). Tevens geeft de Stichting voorlichting over MS en bevordert en streeft naar optimale zorg voor alle mensen met MS.

Wilt u donateur worden of een eenmalige gift geven aan Stichting MS Research, ga dan naar www.msresearch.nl en ontvang een uniek opkweekdoosje (zolang de voorraad strekt).


20-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS