woensdag 18 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Bestemmingsplan Business Centre Treeport onherroepelijk

Bestemmingsplan Business Centre Treeport onherroepelijk

Het bestemmingsplan van het Business Centre Treeport (BCT) is onherroepelijk. De gefaseerde ontwikkeling van het thematische bedrijventerrein gaat nu volgens planning door met als uiteindelijk doel 62 hectare boomteelt-business op de grens van Nederland en België. Tijdens de eerste fase is er ongeveer 20 hectare grond uit te geven in kavels vanaf  5.000 m2 tot maar liefst 100.000 m2.

Bedrijventerrein Business Centre Treeport is klaar voor de bouw. Straten, rioleringen en andere openbare voorzieningen zijn inmiddels in aanleg, waardoor geïnteresseerde vestigers snel kunnen beginnen met bouwen na aankoop en het regelen van de benodigde vergunningen.

Wat het gehele bedrijventerrein uniek maakt in Europa is niet alleen de grensoverschrijdende ligging, maar vooral de link met de boomteeltbranche. Deze is dan ook vastgelegd in een thematisch filter. Op de website kan elke potentiële vestiger testen of deze past binnen het filter. Naast windmolens, zonnepanelen, duurzame brandstoffen en de ecologische verbinding zijn dus ook de vestigers groener dan gebruikelijk.  

Power Tower Treeport
Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, hebben Gaston Hessel van Power Tower Treeport BV en Chantal van Kuyck van Treeport BCT Partners BV een overeenkomst getekend voor de plaatsing van een reclamemast op het terrein van Business Centre Treeport. Het gaat om een zogeheten Power Tower, van 25 meter hoog, met 2 schermen van maar liefst 100 vierkante meter. De plaatsing van de Power Tower zal een van de eerste zichtbare bouwactiviteiten op het terrein van BCT gaan worden. De vergunningsprocedure loopt inmiddels en naar verwachting zal in september met de plaatsing kunnen worden gestart.

Namens Power Tower Treeport BV nam de heer Hessel als cadeau ter verwelkoming op het BCT, ook een cheque in ontvangst voor drie Zundertgerelateerde bomen. Deze bomen zullen geleverd worden, zodra ze ook geplaatst kunnen worden en sluiten mooi aan bij de kracht van de regio van dit unieke bedrijventerrein met een groenfilter. 

 

21-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS