woensdag 18 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Regio Boskoop trekt rond met mobiele tuinen

Regio Boskoop trekt rond met mobiele tuinen

Met de titel ‘Mobiele Tuinen From Boskoop’ gaat de regio Boskoop met een mobiele expositie van tuinen, tuinmaterialen, planten en tuinarchitectuur langs bij diverse evenementen.

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ laat de inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis maken met de sierteelt in de regio Boskoop, het vakmanschap dat daarbij komt kijken en het belang van groen voor de leefomgeving. Boskoop is het oudste en meeste bekende boomteeltgebied van Europa. De planten die in deze regio worden geteeld vertegenwoordigen een unieke, rijke historie en meer dan 550 jaar Hollandse plantenontwikkeling.

De eerste try-out is op 10 juni, Tweede Pinksterdag, tijdens de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt. Op de locatie Sortimentstuin Harry van de Laar kunnen bezoekers kennismaken met de Mobiele Tuinen.

De officiële kick-off is tijdens de jaarlijkse Open Kwekerijdag op 15 juni. TV-tuinman Rob Verlinden verricht de opening en vraagt daarbij aandacht voor de Mobiele Tuinen. Verder zijn de Mobiele Tuinen te zien tijdens Plantarium en op diverse jaarmarkten in de regio.

                   

 


21-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS