zondag 31 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

National Geopgraphic gaat in juni opnieuw de strijd aan tegen plastic

National Geopgraphic gaat in juni opnieuw de strijd aan tegen plastic

Een dode walvis met 80 plastic tassen in de maag, containers vol plastic in de Waddenzee, een plastic zak op 11km diepte in de Marianentrog… Beelden die we steeds vaker voorbij zien komen. Keer op keer worden we geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van plasticvervuiling in ons ecosysteem. 

National Geopgraphic gaat in de maand juni opnieuw de strijd aan tegen plastic. Met City Clean-Ups verspreid over Nederland, een online Plastic Plan en veel aandacht op tv en in de magazines geeft National Geographic de campagne ‘Stop met Plastic’ een vervolg. De hele maand juni staat in het teken van de strijd tegen wegwerpplastic.

Programmamaker Harm Edens is dit jaar ambassadeur van ‘Stop met Plastic’. Naast Edens ondersteunen onder anderen EU-vicepresident Frans Timmermans, Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe, fotograaf Sacha de Boer, FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen en plastic-activist Merijn Tinga de campagne. Zij hebben allen een persoonlijke motivatie om zich uit te spreken tegen plasticvervuiling en hebben een videoboodschap opgenomen die in juni bij National Geographic te zien is. National Geographic Junior heeft jeugdpresentator Buddy Vedder en ecoloog Sterrin Smalbrugge gevraagd om de boodschap kracht bij te zetten.

Plastic Plan
Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan en dat terwijl veel producten, zoals rietjes en plastic tassen makkelijk weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. National Geographic moedigt daarom mensen wereldwijd aan om een eigen Plastic Plan te maken waarin staat welke wegwerpproducten je stopt te gebruiken, dat kan op Stopmetplastic.nl

City Clean-ups
Om plastic daadwerkelijk op te ruimen worden komende maand City Clean-Ups in Den Haag (1 juni), Nijmegen (15 juni) en Zwolle (30 juni) georganiseerd. Iedereen die mee wil doen kan zich kosteloos aanmelden via natgeo.nl/stopmetplastic.

Documentaires, reportages en interviews
‘Stop met Plastic’ staat in juni centraal op alle kanalen van National Geographic. Online wordt een reeks video’s en artikelen gepubliceerd, National Geographic Magazine pakt uit met reportages en interviews en op tv worden iedere woensdag, zaterdag en zondag documentaires rond het thema plastic uitgezonden.


22-05-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS