zondag 8 december 2019
Top Dillewijn Zwapak FN TOP add

Winnaars GreenTech Innovation Awards bekend

Winnaars GreenTech Innovation Awards bekend

Vandaag zijn de winnaars van de Innovation Awards bekendgemaakt tijdens de opening van GreenTech. Koppert Biological Systems is de winnaar in de categorie 'Innovation' met het product Natutec Scout. In de categorie ‘Sustainability’ gaat de prijs naar Ridder Group met het product Ridder NoNa+ en in de categorie ‘Concept’ is de Award voor Grodan (onderdeel van de ROCKWOOL Groep) met het product e-Gro.

Van de vijftig inzendingen werden er achttien genomineerd door een deskundige jury, waar de drie winnaars vervolgens uit gekozen zijn.

Over de winnaar categorie in de categorie Innovation, Koppert Biological Systems met het product Natutec Scout, zegt de jury "Handmatig scouten is heel belangrijk in de tuinbouwsector, maar het is een behoorlijk tijdrovend en foutgevoelig proces. Koppert heeft daarom de scout-app ontwikkeld. Een intuïtieve mobiele app met een dashboard dat direct inzicht geeft in de iPM-situatie (Integrated Pest Management, geïntegreerde gewasbescherming) van kastelers. Zo kunnen telers snel reageren in de voortdurende strijd tegen schadelijke plagen en ziekten."

Het juryrapport van de winnaar in de categorie Sustainability, Ridder Group met het product Ridder NoNa+ luidt: Ridder NoNa+ is de eerste kostenefficiënte oplossing in de sector voor het verwijderen van schadelijke hoeveelheden natrium uit afvalwater die emissievrije teelt mogelijk maakt dankzij een unieke combinatie van een selectief membraan en elektrodialysetechnologie. Dit innovatieve systeem minimaliseert het verlies van dure meststoffen en maakt het mogelijk om natrium uit water te verwijderen zonder andere mineralen toe te voegen.

Winnaar in de categorie Concept, e-Gro van Grodan, is volgens de jury een open platform dat een gedetailleerd overzicht biedt van de situatie in de kas en slimme aanbevelingen doet om telers te helpen gefundeerde beslissingen te nemen en hun oogst te optimaliseren. Het platform geeft een duidelijk beeld van de wortelzone, het gewas, de klimaatomstandigheden, de irrigatiesituatie en de oogstresultaten. Zo hebben telers meer controle en kunnen ze makkelijker de juiste beslissingen nemen.

Alle inzendingen voor de Innovation Awards maken deel uit van de GreenTech Innovation Route. De genomineerde inzendingen voor de Innovation Awards, inclusief die van de winnaars, worden in het InnovationLAB uitgelicht.

GreenTech – met 477 exposanten uit de tuinbouwsector – wordt gehouden van 11 t/m 13 juni in RAI Amsterdam.

 


11-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos IFTF 2019


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS