maandag 21 oktober 2019
TOP SB Open Dagen KUBO via TFC Matching Personalities

Priva, 80 Acres Farms en Ocado gaan samenwerken in Infinite Acres

Priva, 80 Acres Farms en Ocado gaan samenwerken in Infinite Acres

Priva, 80 Acres Farms en Ocado gaan samenwerken in Infinite Acres. De bedrijven slaan de handen ineen om innovatie in de wereldwijde indoor farming sector een boost te geven. De drie bedrijven kondigden de oprichting van Infinite Acres deze week aan. Infinite Acres is  een onafhankelijk bedrijf dat leiderschap in de voedingsindustrie combineert met technologie voor precisieteelt. Infinite Acres wil het meest voedzame en gezonde voedsel kweken met behulp van de beste technologie, in de buurt van waar mensen wonen, over de hele wereld. Ook op plaatsen waar het hele jaar door een tekort is aan voedzame producten als gevolg van het klimaat en de groeiomstandigheden of waar de producten over aanzienlijk lange afstanden moeten worden vervoerd. 

Priva heeft in nauwe samenwerking met 80 Acres Farms de afgelopen jaren intensief geïnvesteerd in innovaties voor indoor farming. De technologische innovaties van Priva werden gezamenlijk getest in de 80 Acres teeltfaciliteiten en vanuit de succesvolle samenwerking ontstond de ambitie om een onafhankelijk bedrijf op te richten voor het turnkey leveren van indoor growing faciliteiten.  

                          

Beide partijen waren het er unaniem over eens dat een dergelijke onderneming baat zou hebben bij een samenwerking met een gevestigd bedrijf met een leidende positie in de retailsector. Zij vonden in Ocado Group de extra kennis en technologie die nodig was om de oprichting te voltooien. Ocado Group is een van 's werelds grootste online levensmiddelenwinkels, met een eigen levensmiddelen- en warenhuisbedrijf onder Ocado.com en andere gespecialiseerde winkelketens, samen met de Ocado Solutions divisie.

Tisha Livingston is benoemd tot chief executive officer van Infinite Acres. Livingston heeft samen met Mike Zelkind 80 Acres Farms opgericht.

Infinite Acres presenteert zichzelf deze week op de GreenTech 2019, RAI Amsterdam, stand 08.442VF.  


12-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Dekker


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS