maandag 21 oktober 2019
TOP SB Open Dagen KUBO via TFC Matching Personalities

Nederlands zaadbedrijf voor 400 miljoen euro in Duitse handen

Nederlands zaadbedrijf voor 400 miljoen euro in Duitse handen

Pop Vriend Seeds, een zaadbedrijf uit Andijk met spinazie als specialisme, wordt ingelijfd door het Duitse concern KWS Saat. De aankoop van het Noord-Hollandse tuinbouwbedrijf is woensdag bekendgemaakt. Voor het Nederlandse familiebedrijf wordt een slordige 400 miljoen euro neergeteld, ruim vijf keer de laatst gepubliceerde omzet van het Nederlandse zaadbedrijf!

Dr. Hagen Duenbostel, CEO of KWS, noemt de overname van Pop Vriend Seeds een belangrijke stap in het kader van de strategische oriëntatie van het bedrijf. "Met deze acquisitie vestigen we ons in een economisch aantrekkelijke markt, die de trend naar een gezond voedingspatroon volgt."

De Nederlandse zaadspecialist Pop Vriend Seeds is vernoemd naar de oprichter. Het familiebedrijf is in handen van de derde generatie: Arwin Vriend (48) en Lara Timmerman (50).
Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Andijk en heeft 80 medewerkers in dienst. Pop Vriend Seeds is sinds 1956 in Noord-Holland gevestigd in de Seed Valley en is destijds begonnen als bonenhandel. Het is de afgelopen jaren hard gegroeid. In 2014 is het onderzoekscentrum vernieuwd, een jaar later werd de rode biet opgenomen in het assortiment. Vorig jaar werd het zaadpakhuis nog uitgebreid met 2500 m².

"We zijn erg enthousiast over KWS, een familiebedrijf met een lange geschiedenis en horizon in de plantenveredeling" aldus Lara Timmerman, CEO van Pop Vriend Seeds.


 


Leandra de Boef | 20-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Dekker


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS