donderdag 12 december 2019
FN TOP logo FN TOP add

50 jaar Javo innovatie

50 jaar Javo innovatie

50 jaar geleden, in 1969, ontwierp Arnold van Nobelen, de oprichter van Nobels, de eerste potmachine voor Javo. Dit nieuwe type machine is uitgevoerd met -in zijn ogen logisch- een transportband en elevator, om de grond te transporteren naar de potten. Het eerste prototype van de Javo Standard wordt al snel bij een kweker in de buurt getest. Hij is direct enthousiast en koopt het eerste model.

Vanaf het begin heeft Javo voortdurend geïnvesteerd in nieuwe producten en de verdere ontwikkeling van bestaande producten. Het bedrijf heeft een groot aantal vakmensen, zoals (sales)engineers en monteurs, in dienst. “De processen van onze klanten worden complexer en veeleisender. Wij passen onze machines daar voortdurend op aan. Eenvoudig in gebruik, maar met een doordachte basis die jaren meegaat, dat is waar Javo voor staat”, legt Koos de Vink (Managing Director Nobels Group) uit.

Javo is onderdeel van de Nobels Group, een hecht familiebedrijf sinds 1955. Tot de groep behoren ook Nobels, Agro Techniek en Javo International. Het hele proces, van enginering en productie tot service en sales, vindt plaats onder een dak. Hierdoor biedt Nobels Group innovatieve oplossingen voor de automatisering in de landbouw, tuinbouw en industriële markten.

 


21-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos IFTF 2019


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS