maandag 21 oktober 2019
TOP SB Open Dagen KUBO via TFC Matching Personalities

Nieuw-Zeelandse bollenexporteur breidt flink uit

Nieuw-Zeelandse bollenexporteur breidt flink uit

Het in Nieuw-Zeeland gevestigde, Nederlandse bedrijf Horizon Flowers New Zealand Ltd, een van de 'big five' van de bloeiende tulpenbollen export van de zuidelijkste regio van Nieuws-Zeeland, heeft onlangs onlangs voor een slordige 4,5 miljoen euro betaald voor een melkveebedrijf van 162 hectare in Mabel Bush. Het Nederlandse bedrijf kreeg in april ministeriële goedkeuring, waardoor het bedrijf het bollenareaal nu kan vergroten tot 80 hectare. De rest van de grond zal worden terugverhuurd aan de verkoper. Dit meldt Rural Life.

Horizon Flowers New Zealand Ltd. is een van de vele bedrijven in Nieuw Zeeland met Nederlandse connecties. Andere Europese exporteurs zijn Triflor New Zealand Ltd en Haakman New Zealand-bloembollen in Edendale, Van Eeden Tulips Ltd in West Plains en Southern Flora New Zealand Ltd in Gore. De vijf bedrijven zijn elk seizoen samen goed voor 350 hectare en naar schatting 175 miljoen tulpenbollen. Triflor is de grootste tulpenexporteur in Nieuw-Zeeland. 

Foto: ODT

De bollen in de zuidelijke regio worden in januari/februari geoogst, en worden dan geëxporteerd naar het noordelijk halfrond,  waar de prijzen dan hoger zijn, wegens het winterseizoen.

Roy Smak, manager van Horizon Flowers NZ, vertelt dat de 162ha van de Mabel Bush-boerderij wordt verdeeld in zes percelen van 27 hectare, met aanplanting op een rotatiecyclus van zes jaar. Het grootste deel van het onroerend goed wordt opnieuw verhuurd aan de verkoper. Horizon ontwikkelt, distribueert en verkoopt 15 soorten tulpenbollen op de Europese, Amerikaanse, Canadese en Scandinavische markten, met de nadruk op een aantal standaardlijnen.

 


24-06-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Dekker


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS