zondag 8 december 2019
FN TOP add Top Dillewijn Zwapak

Uitzendbureau wil woonunits voor arbeidsmigranten realiseren in Monster

Uitzendbureau wil woonunits voor arbeidsmigranten realiseren in Monster

Uitzendbureau Westflex wil samen met een andere initiatiefnemer 78 woonunits voor arbeidsmigranten realiseren aan de Madeweg in Monster, zo meldt WOS. Het gaat om een locatie waar nu nog een kassencomplex en een tuinderswoning staan, tegenover supermarkt Lidl. Eén woonunit is geschikt voor twee bewoners, dus dat betekent huisvesting voor 156 arbeidsmigranten.

Westflex benadrukt dat de plannen nog vers zijn en er niets definitief is. De uitzender kampt, net als andere uitzenders, met een tekort aan huisvestingsmogelijkheden in Westland. De initiatiefnemers willen twee wooncomplexen realiseren van elk twee bouwlagen. In het ene gebouw komen 41 woonunits, in het ander 37. Verder is op het perceel ruimte voor 52 parkeerplaatsen met als ondergrond grastegels. Op de locatie staan nu nog kassen en een woonhuis. Het woonhuis zal ingezet worden voor de beheersfunctie.

Direct omwonenden zijn geïnformeerd en hebben een uitnodiging gekregen voor een informatieavond op woensdagavond 10 juli om 19.30 uur bij Themapark de Westlandse Druif in Monster. Op de informatieavond zijn de initiatiefnemers aanwezig, maar ook de gemeente Westland die vragen over de verdere procedure zullen beantwoorden. 

De huisvesting van arbeidsmigranten is al jaren een groot thema in Westland. De gemeente kent nu twee zogenoemde 'Polenhotels' en een derde wordt momenteel gerealiseerd.

 


03-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos IFTF 2019

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS