zondag 8 december 2019
FN TOP add Top Dillewijn Zwapak

Studenten openen All Climate Greenhouse

Studenten openen All Climate Greenhouse

Donderdag 4 juli is de All Climate Greenhouse in World Horti Center geopend. Studenten van Lentiz | MBO Westland knipten een lint vol groenten uit de onderzoekskas door, waarmee de futuristische glastuinbouwtechnologie in Nederland officieel in gebruik is genomen.

De opening werd symbolisch verricht door studenten in het bijzijn van alle bedrijven die betrokken zijn bij het World Horti Center. De bijzondere kas-in-een-kas zal namelijk vooral gebruikt gaan worden voor onderwijs, waarbij de techniek en tools geleverd worden door de participerende bedrijven.

Het unieke van de All Climate Greenhouse is dat het eigenlijk twee kassen zijn: een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan elk buitenklimaat ter wereld nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden. Zo staat de buitenste kas momenteel afgesteld op het klimaat van Vietnam en wordt er in de binnenste kas door studenten onderzocht wat de effecten van verschillende temperaturen zijn op de komkommerteelt.

De All Climate Greenhouse is ontwikkeld door diverse bedrijven die participeren in World Horti Center. Demokwekerij Westland, BOM Group, Ridder Group, Priva, Hoogendoorn Growth Management, Hortilux Schréder, AAB NL en Stolze werkten samen om dit unieke technologisch hoogtepunt van de glastuinbouw mogelijk te maken.

 


05-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS