donderdag 28 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Amazone Plants in nieuw tropisch jasje

Amazone Plants in nieuw tropisch jasje

Amazone Plants in Honselersdijk is vanaf vandaag te herkennen aan een nieuwe tropische huisstijl: Where the amazon comes to bloom. Hiermee wordt verwezen naar de tropische oorsprong van de Anthurium. Het teeltoppervlak van Amazone Plants is uitgebreid naar 5,8 hectare, waardoor de anthuriumkweker maar liefst achttien anthuriumrassen in vier verschillende potmaten kan leveren. Vanaf vandaag worden deze geleverd in een nieuw tropisch jasje. Tijdens een feestelijke onthulling waren de eigen medewerkers afgelopen donderdag de eersten die de nieuwe stijl te zien kregen.

Lex Scheffers en Fred van Zijl lieten zich voor de nieuwe uitstraling inspireren door de Amazone, het gebied waar de Anthurium vandaan komt. De opvallende hoofdrol van de vogel in het nieuwe logo verwijst naar de papegaaien van kweker Fred van Zijl. Daarnaast is de vogel een mooie verwijzing naar de straatnaam, Vogelaer 7, waar de kwekerij in Honselersdijk is gevestigd.

De groei in het assortiment wordt mogelijk gemaakt door de uitbreiding van het teeltoppervlakte. De naastgelegen tomatenkwekerij van Fred van Zijl is de afgelopen periode omgebouwd naar een zeer moderne en geautomatiseerde anthuriumkwekerij. Zo is deze ook uitgerust met een mobiel transport- en afleversysteem en wordt er een industriële robot ingezet voor de selectie van de planten en om deze precies op de goede stand in de teeltgoten neer te zetten. 


 


12-07-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS