donderdag 16 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

De 5 vragen aan... Ton Olsthoorn

De 5 vragen aan... Ton Olsthoorn

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ton Olsthoorn, geboren Westlander (Maasdijk). Na de dienstplicht heb ik een aantal jaren gewerkt bij bollenbedrijf A. de Bruijn BV en daarna heb ik, samen met mijn broer Peter Olsthoorn, een nieuw potplanten vermeerderingsbedrijf opgericht, Pothos Plant. In 1987 ben ik naar zuid Spanje vertrokken. Na veel ups en downs zijn we hier 20 jaar geleden begonnen met de teelt van vooral Dipladenia en Adenium en de laatste jaren met succulenten in samenwerking met een Deens bedrijf.

Inmiddels werken we samen met een aantal Spaanse werkers, die we voorzien van stekmateriaal, planning, begeleiding en de uiteindelijke commercialisering. Op dit moment produceren wij met Plantal ongeveer 13 ha Spaanse potplanten, die we verkopen in Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Spanje zelf.

Ton Olsthoorn Plantas

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Mijn werk brengt me in direct verband met werknemers uit allerlei landen, klanten van verschillende oorsprong en kwekers uit Spanje in een land met niet precies de Westlandse mentaliteit. Daarbij komt dat we persoonlijk omgaan met onze klanten, die in vele gevallen bijna tot de vriendenkring gerekend worden. De uitbreiding van het bedrijf ligt dan ook vooral in de verhoging van de verkoop aan bestaande klanten, hetzij in meer van hetzelfde of nieuwe variëteiten of mensen in een nieuw gebied. Andere mensen geven mij veel kennis en uiteindelijk zie je de wereld op een andere manier. Ik kan het dan ook iedereen aanraden.

Voor ons is samenwerking altijd één van beste manieren geweest om verder te komen, ook al kan het lang niet met iedereen en blijft het een uitdaging. Het mag duidelijk zijn dat mensen me intrigeren. Ik heb dan ook veel van ze geleerd. Het belangrijkste is geen vooroordelen te hebben, omdat die het alleen maar langer laten duren of je helemaal op een verkeerd spoor zetten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Wat mij bezighoudt de laatste tijd, is de sterk veranderende wereldsituatie waarin we steeds meer worden gemanipuleerd door economische machten, die nooit genoeg schijnen te hebben. En een klimaat wat duidelijk een steeds grotere druk ligt op een noodzakelijke sociale bewustwording, die we maar ten dele zelf in de hand hebben.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Voor mij is de tijd aangekomen om dat, waar ik met veel illusie aan heb gewerkt, die continuïteit te geven, die past bij de mensen en de tijd die komen gaat en om toch te proberen het eigen karakter te bewaren. Geen eenvoudige opgave, maar wel een nieuwe illusie.

Wat ga je dit weekend doen?

Deze laatste vraag is gemakkelijk te beantwoorden, omdat ik door familieomstandigheden genoodzaakt ben kort bij huis te blijven, maken we het maar zo gezellig mogelijk.

Bron: www.Floranews.com
02-08-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS