zondag 31 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Gemeente Westland vraagt medewerking bij onderzoek misstanden arbeidsmigranten

Gemeente Westland vraagt medewerking bij onderzoek misstanden arbeidsmigranten

De gemeente Westland gaat sterker inzetten op het tegengaan van misstanden en arbeidsuitbuiting van migranten, afkomstig uit landen als Polen, Roemenië en Moldavië. In de gemeente Westland werken en wonen veel arbeidsmigranten uit deze landen en de gemeente vindt het belangrijk dat deze mensen op een eerlijke, gezonde en veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en daarnaast goede huisvesting hebben.

De gemeente heeft onderzoeksbureau Lexilu ingeschakeld om onderzoek te doen onder arbeidsmigranten, ondernemers en uitzenders. Hiermee wil het een inschatting maken van de aard en omvang van arbeidsuitbuiting binnen de gemeentegrenzen om vervolgens tot een betere aanpak te komen. Daarnaast is de gemeente benieuwd hoe arbeidsmigranten het wonen en werken in het Westland ervaren.

Lexilu kan ondernemers in korte tijd inzicht bieden in de tevredenheid en betrokkenheid van het tijdelijk personeel, zowel over het werk als over zaken als huisvesting. In een gesprek van zo’n tien minuten worden de arbeidsmigranten op het bedrijf waar zij werkzaam zijn in hun eigen taal (Pools of Roemeens) geïnterviewd. Ondernemers die meedoen krijgen niet alleen feedback over hun eigen resultaten, maar krijgen tevens te zien hoe hun bedrijf en werknemers scoren ten opzichte van het gemiddelde van andere werkgevers. Daarbij is de teruggekoppelde informatie uiteraard alleen voor de ondernemer inzichtelijk en niet herleidbaar tot individuele personen of bedrijven.

Ondernemers die willen deelnemen aan het onderzoek kunnen zich tot en met 15 augustus 2019 hier aanmelden. Uit alle geïnteresseerden wordt een selectie gemaakt van ongeveer twintig ondernemers waar Lexilu telefonisch contact mee opneemt voor het vinden van een geschikt moment voor het bezoek van de onderzoekers.
Voor vragen of meer informatie met betrekking tot het onderzoek kan contact worden opgenomen met Claudia van Ruler, beleidsadviseur Veiligheid van Gemeente Westland via het algemene nummer van de gemeente Westland 140174 of per e-mail: crhvruler@gemeentewestland.nl

bron: Gemeente Westland


09-08-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS