zondag 31 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

FloraHolland nalatig in verduisteringszaak of niet?

FloraHolland nalatig in verduisteringszaak of niet?

Mohammed G.M. is door de Haagse Rechtbank schuldig bevonden aan de verduistering van 4,3 miljoen euro en kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hiermee is de schuldvraag beantwoord en lijkt de mogelijkheid voor FloraHolland om het verduisterde geld terug te krijgen van de verzekering dichterbij. Zeker is dit echter nog helemaal niet, aangezien het nog maar de vraag is of de verzekeraar oordeelt dat er sprake is geweest van nalatigheid van de organisatie of niet.

Het blijft tenslotte op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat de ex medewerker ongemerkt in negen maanden tijd zo bizar veel geld wist te ontvreemden. Hoe is het mogelijk dat één persoon dit voor elkaar krijgt, zonder dat er ergens alarmbellen af zijn gegaan? De rechter oordeelde dat de schuld volledig bij Mohammed G.M. ligt en dat eigen schuld van de veiling volledig is uitgesloten, omdat de dader de schade met opzet heeft veroorzaakt. Dit wil echter nog niet zeggen dat de verzekeraar deze uitspraak ook overneemt en overgaat tot uitkering van een schadevergoeding. 

De rechter heeft Mohammed G.M. overigens ook veroordeeld tot het terugbetalen van het ontvreemde bedrag, maar er is geen hogere wiskunde voor nodig om te bedenken dat er weinig kans is dat hij dit bedrag ooit bij elkaar weet te krijgen.

 


02-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS