donderdag 28 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Eigen Spijs moestuinen onder glas geopend

Eigen Spijs moestuinen onder glas geopend

Op woensdag 28 augustus opende wethouder Karin Zwinkels onder toeziend oog van vele geïnteresseerden het moestuinenproject Eigen Spijs in De Lier. De wethouder sprak lovende woorden over het project zonder winstbejag, wat doorslaggevend was in het verlenen van vergunning. Daarna oogstte trotse eigenaar Ben de decoratief hangende groenten als symbool van de vruchten die de kavels letterlijk zullen afwerpen. Met het openen van het gordijn als toegang naar de kas, verklaarde de wethouder ‘Eigen Spijs moestuinen onder glas’ voor geopend.

De ca. 100 aanwezigen betraden de kas waar reeds twee van de 25 kavels in gebruik zijn genomen door enthousiaste moestuinders. Een diversiteit aan groenten op deze kavels én het gezellige koffieplein waar moestuinders elkaar ontmoeten, gaf een goed beeld van het doel van Eigen Spijs. Veel bezoekers maakten gebruik van het aanbod zelf een maaltje bonen te plukken alvorens ze genoten van een drankje en een gezond hapje in de voor de gelegenheid aangeklede schuur.

Moestuinders zijn volgens het echtpaar Van den Berg liefhebbers die overdag tijd en zin hebben zelf groenten te kweken en tegelijkertijd gelijkgestemden te ontmoeten. De initiatiefnemers wensen dat de 23 nog beschikbare kavels van ca. 18m2 spoedig worden beteeld. Meer informatie is te verkrijgen via www.eigenspijsmoestuinen.nl, info@eigenspijsmoestuinen.nl of via Agnes van den Berg op 06-28889234.


 


02-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS