donderdag 28 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Bloeiende akkerranden op Voorne-Putten

Bloeiende akkerranden op Voorne-Putten

Voor het tweede jaar op rij staan de akkerranden op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten vol met kleurrijke bloemen. Na het succes in het eerste jaar, nemen het tweede jaar totaal 29 boeren op het eiland deel aan het project van de vereniging Natuurlijk Voorne-Putten.

De bloemenweelde trekt ondermeer roofwantsen en sluipwespen aan die in de aangrenzende akker op jacht gaan naar voor het gewas schadelijke insecten als luizen, graanhaantjes en trips. Akkervogels, insecten en andere dieren profiteren deze zomer van de bloemrijke akkerranden. Akkervogels zijn insecteneters en gedijen bij het insectenaanbod in de bloeiende akkerrand. Naast het vergroten van de biodiversiteit op het eiland is de verwachting dat ook de waterkwaliteit zal verbeteren door de bloemrijke akkerranden, doordat er minder mest en gewasbeschermingsmiddel in het water terecht komen.

De vereniging Natuurlijk Voorne-Putten hoopt dat volgend jaar nog meer boeren aanhaken en de  bufferzones tussen hun akkers inzaaien met een vrolijk en gevarieerd bloemenmengsel. Door hier aan mee te doen wordt de diversiteit aan bloemen in de zomer. De akkerranden worden zo ingezaaid dat er in september weer andere bloemen te zien zijn dan in de maand juni.

Natuurlijk Voorne-Putten akkerranden

Waar ze niet al in oktober werden weggemaaid hebben de bloemranden vorig jaar tot ver in november in bloei gestaan. In totaal is er door de deelnemers 3 hectaren aan bloemrijke akkerranden ingezaaid met een totale lengte van 10 kilometer.


05-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS