donderdag 16 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

De 5 vragen aan... Jaap Evers

De 5 vragen aan... Jaap Evers

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jaap Evers van Anthurium kwekerij Evanty uit Moerkapelle. Samen met onze zoon Marco en drie partners geven we hier leiding aan. Ik hou me onder andere bezig met het in de markt zetten van onze kleinbloemige anthuriums, de Lovely`s. Zo hebben we deze week aan een klant de eerste bloemen van een nieuw soort geleverd, de Hot Lips. Deze gaan we op de Trade Fair Aalsmeer introduceren. In het verlengde van mijn rol bij Evanty, denk ik daarnaast mee in de promotiecommissie anthurium en de ledenraad van Royal FloraHolland.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Dat is toch zeker wel de veelzijdigheid en het bezig zijn met zoeken naar een betere positie voor zowel de snijanthurium als de potanthurium.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

In mijn vak twee zaken: we stonden afgelopen week op de voorpagina van het bloemistenblad Pook met onze Lovely`s! We hadden wat bloemen geleverd voor een evenement en met de bloemen die over waren was dit het onbedoelde, maar natuurlijk zeer welkome resultaat. En als tweede de gesprekken met kwekers, klanten en veilingmedewerkers over het verbeteren van de positie van de klok en onze producten in het algemeen.

   

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou het heel mooi vinden als we met elkaar op korte termijn de pilot landelijke klok voor anthurium snijbloemen kunnen invoeren. Ik denk dat we hier als sierteelt sector van kunnen leren om zo onze klanten nog beter onze mooie producten te kunnen leveren.

Wat ga je dit weekend doen?

Zondag ga ik naar de kerk, waar ik ook graag mijn steentje aan bijdraag. En verder waarschijnlijk wat lezen en genieten van de kleinkinderen als het zo uit komt.

De 5 vragen aan Jaap Evers 

Bron: www.Floranews.com
07-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS