zondag 31 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Weerman Bloemengroothandel toch failliet

Weerman Bloemengroothandel toch failliet

Weerman Bloemengroothandel in Aalsmeer is failliet verklaard. Drie weken geleden kon het bedrijf een faillissement nog net voorkomen, maar nu valt het doek toch voor het Aalsmeerse bedrijf.

Eind juli stond de bloemengroothandel al aan de rand van een faillissement toen op 30 juli surseance van betaling aangevraagd werd bij de rechtbank. Door het aantrekken van nieuw kapitaal, het sluiten van de cash & carry en hiermee een flinke besparing op de kosten, kon een faillissement voorkomen worden. Ook stapte directeur Reinier Weerman op om het bedrijf voort te laten zetten door John Knecht.

Normaal gesproken is een faillissement zo goed als afwendbaar als er surseance aangevraagd word, maar Weerman was op dat moment al volop bezig met een reddingsplan. Dit plan werd door de bewindvoerder als levensvatbaar beoordeeld en het "vonnis" leek van tafel. De focus van het bedrijf kwam volledig te liggen op de export, die volgens Weerman in tegenstelling tot de cash & carry wel winstgevend was.

Dit mocht echter toch niet baten. Op 5 september werd Weerman, na beeindiging van de surseance, alsnog failliet verklaard door de Amsterdams rechtbank.


 


09-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS