dinsdag 11 augustus 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Plaagontwikkeling overzichtelijker met nieuwe scoutapp

Plaagontwikkeling overzichtelijker met nieuwe scoutapp

Tuinbouwtoeleverancier Royal Brinkman komt binnenkort met een nieuwe digitale applicatie op de markt met moderne methodieken voor dataverzameling en –beoordeling van ziekten en plagen in de tuinbouw. De nieuwe app zal teeltspecifieke aanbevelingen geven over ziekten, plagen en bijbehorende bestrijdingsmaatregelen.

Het waarnemen en monitoren van ziekten en plagen in het gewas is van oudsher een belangrijk onderdeel van een goed werkende gewasbescherming strategie. Trends en vooral patronen herkennen is één van de succesfactoren om de steeds moeilijker en complexer wordende beheersing van ziekten en plagen in goede banen te leiden.

Het werk van gewasbeschermingsspecialisten is gebaseerd op het (her)kennen van trends en het voorspellen van risico’s. In de loop der jaren zijn er veel technieken ontwikkeld om tot een passend en werkend gewasbeschermingsadvies te komen. Royal Brinkman zet nu de volgende stap en heeft gedurende de laatste maanden samen met haar partner LetsGrow.com een digitale applicatie ontwikkeld, die moderne methodieken voor dataverzameling en -beoordeling van ziekten en plagen in de tuinbouw brengt.

De app biedt de potentie om uiteindelijk een centraal, modern sturingsinstrument te worden voor gewasbescherming evenals bemestingsmaatregelen. Direct vanaf de start, zullen huidige klanten van LetsGrow.com de plaagontwikkelingen of gewasbeschermingsmaatregelen in verband kunnen brengen met oogstgegevens. DATA wordt hiermee vertaald naar WAARDE.
Verdere doorontwikkelingen geven bijvoorbeeld teeltspecifieke aanbevelingen over ziekten & plagen en de bijbehorende bestrijdingsmaatregelen worden overzichtelijk en eenvoudiger weergeven. Binnenkort zal de eerste versie van de Scoutapp verkrijgbaar zijn.
 


12-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS