zaterdag 8 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Telers en onderwijs sluiten aan bij agripark in het Chinese Jiashan

Telers en onderwijs sluiten aan bij agripark in het Chinese Jiashan

Drie Nederlandse telers en twee onderwijsinstellingen sluiten zich aan bij het te realiseren agripark in het Chinese Jiashan. Nederland en China gaan de komende jaren op deze landingsplaats sectorbreed, strategisch en operationeel samenwerken. De joint venture Jiashan Greenport Sino-Dutch AgriTech Co. Ltd. is afgelopen juli opgericht. Donderdag 12 september werd tijdens het seminar ‘Realising an agri park in Jiashan, China. The opportunity to participate!’ als onderdeel van de China Business Week de next steps gepresenteerd en werd de tuinbouwsector geïnspireerd deel te nemen.

BASF Vegetable Seeds/Nunhems BV, LANS Groep, Koppert Cress BV, Lentiz onderwijsgroep en Wageningen Universiteit bekrachtigden de intentie om met de joint venture en stichting Dutch Greenhouse Delta business modellen op te zetten voor het agripark. Dit gebeurde onder toeziend oog van vertegenwoordigers van de Provincie Zhejiang en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit.

Het agripark wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot. Dutch Greenhouse Delta is de Nederlandse aandeelhouder in de joint venture en vertegenwoordigt hiermee haar ruim 20 partners. In de te bouwen kassen zal het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kunnen vers voedsel, bloemen en planten geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce bedrijven als Alibaba direct op de Chinese markt afgezet worden. Het is uniek dat toeleveranciers uit het totale cluster zich gaan inspannen om het agripark te gaan realiseren. Zij zullen investeren in geld en menskracht. Uniek is dat zij dit niet als individuele bedrijven doen, maar als collectief.

Het gewest Jiashan ligt in het hart van de meest ontwikkelde economische regio in China, de Yangtze River Delta, vlakbij de stad Shanghai. In Shanghai wonen meer dan 30 miljoen consumenten. Op het omvangrijke Jiashan Sino-Dutch Industrial Park, waarvan Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park onderdeel is, ligt ook de grootste brouwerij van Heineken in Azië. 

Foto: Rolf van Koppen 


13-09-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS