dinsdag 14 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

FloriDAY event: Stel je open voor de digitale wereld, maak gebruik van data en expertise

FloriDAY event: Stel je open voor de digitale wereld, maak gebruik van data en expertise

Voor het ene bedrijf in de keten heeft digitalisering meer impact dan het andere bedrijf. Vast staat dat elke ondernemer ermee te maken krijgt en dat biedt kansen. Niet voor niks dat enkele honderden kwekers gisteren de weg wisten te vinden naar het eerste FloriDAY event. Digitalisering was het centrale onderwerp; één van de kernthema’s die in de sierteeltsector spelen.

Aad van den Enden, manager commerciële operatie & support bij Royal FloraHolland, opende het event door zijn visie te delen op de digitalisering van de sector en de stappen die de coöperatie hierin maakt. Een sector die altijd draait en nooit stilstaat. Waar continu verandering is en Nederland altijd een wereldspeler is geweest. Online handel wordt steeds belangrijker, zakendoen met de hele wereld is binnen handbereik. Waarom is de urgentie om te digitaliseren juist nú zo hoog?

“We moeten als sierteeltsector zelf willen hervormen en vergaande digitalisering doorzetten. Anders zijn anderen ons straks voor. Wij proberen met Floriday een nieuwe digitale infrastructuur neer te zetten om kwekers te faciliteren. Een infrastructuur die ons samen sterker maakt. Net zoals 100 jaar geleden toen we samen de veiling hebben opgericht”, aldus Aad van den Enden.

Bij het tafelgesprek dat daarop volgde, schoven verschillende experts aan: Herman de Boon, voormalig directielid van de bloemenveiling in Aalsmeer en Naaldwijk, Maurits Kreijveld, platformexpert en futuroloog, Edwin Erwich, Floriday gebruiker en verantwoordelijk voor de verkoop bij Colours of Nature en Jefry van den Hoeven, business owner van Floriday. Een aantal kritische stellingen, waar kwekers in aanloop naar het event hun mening over konden geven, werd hierin uitvoerig besproken.

Ruim 90% van de aanwezigen waren het erover eens dat het de rol van de coöperatie is om de digitale infrastructuur voor de toekomst neer te zetten. Of Floriday een open platform moet zijn voor leden en niet-leden van Royal FloraHolland leverde echter een verdeelde mening op. De helft van de aanwezigen was het hiermee eens. Platformexpert Maurits Kreijveld gaf hierbij aan: “Voor de groei en ontwikkeling wil je eigenlijk dat het platform voor iedereen toegankelijk is. Als je open bent, ben je responsiever richting de vraagzijde. De handel zit te wachten op een totale ontsluiting van het aanbod. Dat wil overigens niet zeggen dat dat je geen onderscheid kunt maken tussen leden en niet-leden. Leden zouden bijvoorbeeld voordeel kunnen ontvangen in hun transactiekosten.”

De beste van de wereld zijn, is ook afzien

Het event werd afgesloten met een inspirerende presentatie van Marc Lammers, voormalig bondscoach van de Nederlandse hockeydames. In het bedrijfsleven worden ook dagelijks wedstrijden tegen de concurrentie gespeeld. Hoe kun je die concurrentie een stapje voor blijven? “De beste van de wereld zijn, is ook afzien. Dit betekent constant vernieuwen en veranderen. Dat gaat niet altijd even makkelijk en doet ook wel eens pijn. Maar uiteindelijk zorgt dit voor kampioenschap. Stel je open voor de digitale wereld, maak gebruik van data en expertise. Want meten is weten.”


04-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS