dinsdag 25 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Agri meets Design tijdens Dutch Design Week

Agri meets Design tijdens Dutch Design Week

Agrariërs zitten in de stal, op het land of in de kas. Designers zitten in hun studio of werkplaats. Het zijn twee gescheiden werelden. Of toch niet? Agri meets Design laat zien dat ze elkaar juist veel te bieden hebben: nieuwe inzichten, andere invalshoeken, slimmere verandering en verduurzaming. Om de successen van deze samenwerkingen te vieren en overheid, wetenschap, bedrijfsleven én burgers te inspireren, opent studio Agri meets Design haar deuren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Van 19 tot en met 27 oktober is de studio te gast op Sectie-C, één van de traditionele hotspots tijdens de Dutch Design Week (DDW). Een toepasselijke plek, want op Sectie-C creëren, werken en ondernemen designers 7 dagen per week. Het is hun habitat. Voor agrariërs is het een plek die afwijkt en daardoor juist uitdaagt. "En dat is nou precies de kernkracht van Agri meets Design. Een onverwachte match tussen boer en ontwerper die leidt tot verrassing, vernieuwing en verandering. In de afgelopen 7 jaar hebben we mooie succesverhalen verzameld. Tijdens STUDIO Agri meets Design delen we die kennis en verhalen en leggen we nieuwe verbindingen." Agri meets Design startte begin 2013 en is ontwikkeld via een partnerschap van FoodUp! Brabant, Provincie Overijssel, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en ZLTO.

Van 19 tot en met 27 oktober is Eindhoven de designhoofdstad van Noord-Europa. Tijdens de DDW presenteren 2600 ontwerpers verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad hun werk en concepten aan meer dan 350.000 bezoekers. De creatieve enclave Sectie-C in Tongelre is één van de hotspots tijdens de DDW. Circa 250 creatieve ondernemers openen 9 dagen lang de deuren van hun studio, atelier of werkplaats. 


09-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS