donderdag 23 januari 2020
1. VB&P Order 1 Dames Plants 2

Westland eindelijk Fairtradegemeente

Westland eindelijk Fairtradegemeente

Het is gelukt! Vijf jaar nadat voor het eerst werd geopperd om 'Fairtradegemeente' te worden, is het eindelijk officieel. De gemeente Westland krijgt het predicaat Fairtradegemeente! Bijna vijf jaar zijn er verstreken nadat de raad in 2014 het college verzocht om 'de weg in te slaan om Fairtrade gemeente te worden. Heel vaak heeft de werkgroep Fairtrade Westland een tandje bij moeten zetten, maar dankzij de inzet van vele verenigingen, organisaties en bedrijven, die eerlijke handel een warm hart toedragen, is het uiteindelijk toch gelukt.

Westland heeft een lovend juryrapport te hebben gekregen en eind oktober zullen er nog meer lovende woorden volgen, wanneer op het gemeentehuis aan de Verdilaan de officiële uitreiking plaatsvindt. 
 
Initiatiefnemers voor de campagne waren de fracties van GroenLinks, Partij van de Arbeid en Aart van den Berg (Theater In Feite). Zij waren van mening dat het bij een gemeente als het Westland past om een Fairtradegemeente te zijn. En zij kregen gelijk. Vijf jaar is er gewerkt aan het behalen van het predicaat. Na een moeizame aanloopperiode is het aan een enthousiast en niet te stoppen team vrijwilligers gelukt om de gemeente te laten voldoen aan alle zes criteria die nodig zijn voor het behalen van de titel.
 
Een grote klus is geklaard, maar het behalen van de titel is slechts het begin. De werkgroep gaat door met haar werk onder het motto: ‘Heel het Westland Fairtrade’, want het gaat niet om ons, maar om de support voor boeren in ontwikkelingslanden, die door de verkoop van hun producten op de Westerse markt een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

14-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS