dinsdag 14 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday lopen

Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday lopen

Royal ForaHolland zet de vaart erin. Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday en de aangesloten digitale platformen lopen. Dit geldt voor zowel klok als de directe handel. Hiermee zet de veiling de volgende stap in de digitale transformatie van de sierteelt.

Het is de bedoeling dat over een jaar alle handel via Floriday, FloraMondo, FloraXchange, Blueroots of een api-koppeing plaatsvindt. Directe VMP-koppelingen tussen kweker en koper kunnen dan niet meer gebruikt worden. Dit betekent ook dat eind 2020 niet meer via de traditionele Connect-EAB wordt gehandeld. Orders kunnen vanaf eind 2020 uitsluitend nog via een digitaal verkoopkanaal geplaatst kunnen worden.

De nieuwe werkwijze betekent voor alle kwekers een verandering; iedereen zal het aanbod op Floriday moeten plaatsen. De veiling echter aan dat dit niet betekent dat iedereen verplicht op Floriday in hoeft te loggen. Het is de bedoeling dat er ook gekozen kan worden voor een koppeling met het eigen systeem. Deze optie is nog in ontwikkeling.

Alle directe handelsstromen zullen eind 2020 door een koper geïnitieerd moeten worden, gebaseerd op het aanbod dat een kweker online heeft staan. Dit aanbod kan voortvloeien uit een contract of een tender, maar resulteert in ‘aanbod’. De stroom is dus altijd zo dat de kweker aanbiedt, en de koper de bestelling plaatst. Dit is voor veel partijen een andere manier van werken, aangezien er op dit moment veel via telefoon, email of via VMP-koppelingen geregeld wordt. FloraHolland zegt in gesprek te zijn met de handel om deze digitalisering en de integratie ervan in goede banen te kunnen leiden.

Overigens hoeft ook vanaf eind 2020 niet alle handel via FloraHolland te verlopen. Kwekers kunnen er ook dan nog steeds voor kiezen om zaken te doen "op factuur". Dit blijft mogelijk zolang het binnen de regels van het veilingreglement valt.

 


Leandra de Boef | 18-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS