donderdag 16 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

De 5 vragen aan... Emma Mansveld

De 5 vragen aan... Emma Mansveld

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Emma Mansveld en ik ben accountmanager Italië bij Decorum. Ik heb 6 jaar lang in Italië gewoond, waardoor ik de Italiaanse taal spreek en de cultuur goed ken. Ik focus mij in Italië op het groothandel segment en werk samen met onze focuspartners (exporteurs). Zelf kom ik niet uit de sierteeltbranche en er is dus een hele nieuw wereld voor mij opengegaan sinds ik in aanraking gekomen ben met deze sector. Mijn eerste werkweek was een perfecte start, omdat ik gelijk op de Italiaanse beurs MyPlant & Garden Milaan het merk mocht vertegenwoordigen en de Italiaanse markt kon leren kennen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Er zijn meerdere aspecten die deze functie bijzonder en uitdagend maken. Marktbezoeken in Italië maken deze functie bijvoorbeeld heel mooi, omdat dit mij de mogelijkheid geeft om in contact te zijn met Italianen, de Italiaanse cultuur, de Italiaanse markt en mooie producten. Elke dag is anders en ik heb nog veel te zien en leren.

Het werken in een coöperatie is ook uitdagend. Decorum is een coöperatie van 50 kwekers. Het zijn niet alleen kwekers met passie voor hun product, maar ook ondernemers die juist veel van elkaar kunnen leren door lid te zijn van deze vereniging. Dit maakt dat het marketingbureau te maken heeft met verschillende type mensen, werkwijze, visies etc. De sierteeltwereld is groot en complex, er is een andere dynamiek in bloemen ten opzichte van planten en in deze functie heb ik te maken met de leden, mijn collega’s, exporteurs, eindklanten en overige relaties, dat maakt de functie divers en dynamisch.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Eén van de merkbeloften van Decorum is duurzaamheid. Het reduceren van plastic in de wereld, minder uitstoot van CO2, het benutten van water etc. zijn enkele aspecten die duurzaamheid betreffen. Overal in de wereld is het een belangrijk thema geworden en niet zomaar. Iedereen probeert een steentje bij te dragen aan bovenstaande aspecten, van biologisch afbreekbare telefoonhoesjes tot een ondernemer die gestart is verpakkingsvrije boodschappen thuis te bezorgen. Ook in Italië worden er campagnes gevoerd om bij te dragen aan een beter milieu. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van plastic tasjes in recyclebaar materiaal.

En natuurlijk het 20-jubileum van Decorum, wat we donderdag 17 oktober gevierd hebben met onze leden en partners. Tijdens een informatieve en gezellige avond met twee gastsprekers, een enthousiaste toelichting van het bestuur en een culinaire wereldreis werd goed duidelijk dat de telersvereniging inspeelt op een veranderende markt en hoe belangrijk samenwerking is om mondiale veranderingen en uitdagingen het hoofd te bieden.

Decorum 20 jaar

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Wat ik graag nog zou willen doen is het versterken van de relatie met de exporteurs die focus hebben op Italië. De driehoek Decorum-exporteur-groothandel is voor Decorum erg belangrijk. Samenwerking is hierin dan ook het sleutelwoord.

Decorum Planten zijn een begrip in Italië, maar ons bloemenassortiment is minder bekend. Daar wil ik verandering in brengen. We hebben een mooi assortiment en ik weet dat Italianen ernaar smachten om te werken met aparte soorten, Decorum is hier een mooie partner voor. In het hogere segment is plek voor Decorum, daarvan ben ik overtuigd.

Wat ga je dit weekend doen?

Aanstaande zaterdag staat Amsterdam op mijn planning, ik ga uit eten met wat vrienden bij Meatless District. Zondagochtend ga ik de deur uit om te gaan hardlopen, daarna doe ik een rondje in Delft en pak ik een terrasje.

 

Bron: www.Floranews.com
18-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS