zondag 31 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Decorum toont op jubileumfeest klaar te zijn voor de toekomst

Decorum toont op jubileumfeest klaar te zijn voor de toekomst

Samen met haar leden, klanten en relaties heeft Decorum donderdag 17 oktober het 20-jarig bestaan van de telersvereniging gevierd in Barn 47 in Den Haag. Tijdens een gezellig en informatief jubileumfeest werd de ruim 200 aanwezigen duidelijk dat de vereniging inspeelt op een veranderende markt. 

Al tijdens de opening van voorzitter John Grootscholten werd duidelijk dat de kracht van Decorum de vereniging zelf is, waar kennis delen gemeengoed is. Ook in de wereld die futuroloog Christian Kromme daarna schetste, is samenwerking en het delen van kennis belangrijker dan ooit. Decorum nam de genodigden samen met Kromme en  klantrelatie expert Feike Cats mee naar 2030. Ze lieten zien hoe belangrijk samenwerking is om mondiale veranderingen en uitdagingen het hoofd te bieden. Kromme gaf zijn visie op de impact van digitalisering op organisaties en maatschappijen. Organisaties veranderen, bestaande hiërarchieën worden op zijn kop en de consumentenmacht wordt groter. Ook zal robotisering er volgens Kromme voor zorgen dat veel banen verdwijnen en dat productieprocessen straks niet meer dan een algoritme zijn, welke robots beter kunnen uitvoeren dan mensen.

Directeur Raymond Hedges gaf de bezoekers een kijkje in de keuken van Decorum en over wat de markt in 2020 kan verwachten van de telersvereniging. De vereniging zet hierbij verder in op thema’s als duurzaamheid en innovatie. Als lid van FSI2020 ligt de tlersvereniging op schema om al haar leden te certificeren. "Naast alle innovaties welke de leden zelf op de tuin doen, lukt het de telersvereniging goed om noviteiten onder de aandacht te brengen bij groothandel en bloemisten", vertelt Hedges. Nieuw is de opstart van een marketplace strategie, waar Decorum samen met gespecialiseerde exporteurs een assortiment beschikbaar stelt op digitale podia zoals Amazon. Hedges benadrukte dat kwekers in het collectief sterk zijn en het hoofd kunnen bieden aan complexe thema’s zoals digitalisering.

Voorzitter John Grootscholten kijkt tevreden terug op het jubileum: “Decorum is niet alleen succesvol dankzij de inzet van onze leden, maar ook dankzij onze klanten en andere relaties. We zien steeds vaker in vakbladen en social media dat eindklanten het over Decorum hebben. Daar zijn we trots op”. Onder de bezoekers waren diverse gerenommeerde exporteurs en zelfs vertegenwoordigers van Duitse groothandel organisaties.


18-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS