donderdag 16 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Youtubers willen 20 miljoen nieuwe bomen planten #TeamTrees

Youtubers willen 20 miljoen nieuwe bomen planten #TeamTrees

Binnen drie jaar 20 miljoen nieuwe bomen planten. Dat is het doel van een groep van 600 YouTubers. Op die manier wil de groep iets goeds doen voor het klimaat. Het initiatief is gestart door YouTube-kanaal MrBeast, waarna meerdere grote YouTubers zich er bij aansloten.

MrBeast heeft 20 miljoen volgers op zijn kanaal en dat moet. Niet met een gewoon feestje, maar door iets terug te doen voor de wereld. De Youtuber, die in het echt Jimmy Donaldson heet, hoopt met zijn actie de opwarming van de aarde tegen te gaan. ‘We willen laten zien dat YouTube niet alleen maar drama is’, vertelt hij. ‘We kunnen echt verschil maken.’ De Youtuber schonk zelf 200.000 dollar aan zijn eigen actie.

De komende tijd plaatsen de deelnemende kanalen video’s onder de hashtag #TeamTrees. In die video’s wordt aan kijkers gevraagd om geld aan het initiatief te doneren. Ze willen voor het einde van 2020 een bedrag van 20 miljoen dollar hebben ingezameld waarmee de bomen geplant kunnen worden. Vervolgens moeten alle bomen uiterlijk december 2022 in de grond staan.

Tijdschrift Science schreef laatst dat er 1 miljard hectare bos moet worden geplant om klimaatverandering tegen te gaan. Met zijn actie #Teamtrees hoopt Donaldson hier een handje bij te helpen.

Tussen de 600 deelnemers zitten onder andere Mark Rober (8,7 miljoen abonnees), iJustine (6,1 miljoen abonnees), Ninja (22,4 miljoen abonnees),The Slow Mo Guys (13 miljoen abonnees) en Jacksepticeye (22,9 miljoen abonnees).

 


29-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS