donderdag 28 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Surseance van betaling voor Aleia Roses

Surseance van betaling voor Aleia Roses

Aleia Roses heeft surseance van betaling aangevraagd zo meldden de Spaanse media de afgelopen dagen. De rozenkweker in Soria heeft dit ook daadwerkelijk gekregen. Aleia Roses heeft twee maanden de tijd om regelingen te treffen met crediteuren en een extra lening van zo’n 3 miljoen euro te krijgen.

De kweker van Red Naomi rozen vroeg ruim een week geleden surseance van betaling aan voor het bedrijf in Soria. Volgens de Spaanse media zou de opgebouwde schuld ruim 30 miljoen euro bedragen en zou er zo'n 10 -12 miljoen euro nodig zijn om het bedrijf voort te kunnen zetten. Volgens Corella is dit onzin. Hij geeft toe financiële problemen te hebben en afgesloten te zijn van gas en stroom, maar volgens de eigenaar wordt er gewerkt aan oplossingen. Er zou zo'n 3 miljoen euro nodig zijn om de belangrijkste schulden te kunnen betalen.

Eind juli/ begin augustus kwam de financiële positie van Aleia Roses ook al in het nieuws. De Spaanse media schreven over slechte financiële toestanden bij de rozenkwekerij en dat de lonen van de medewerkers niet betaald werden. Wegens gebrek aan liquide middelen zouden ondermeer lonen niet uitbetaald kunnen worden. In een verklaring liet eigenaar Luis Corella toen al weten dat de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar is.

Corella liet toen weten dat hij verwachtte nog een nieuwe lening af te kunnen sluiten bij een Zwitserse investeerder voor 3,2 miljoen euro, waarmee de grootste kostenposten, gas en electra, weer betaald konden worden. Deze lening bleef echter uit. Om toch een oplossing te kunnen zoeken met crediteuren, heeft de belangrijke werkgever in Soria nu surseance van betaling aangevraagd.
 


Leandra de Boef | 30-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS