donderdag 28 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Doe eens een poll #blog

Doe eens een poll #blog

Vorige keer heb ik het gehad over hoe je je eigen netwerk, lees personeel, effectiever kan inzetten om kennis te vergaren en te delen. Lees er hier meer over.
Ik merk zelf alleen nog wel eens dat sommige mensen moeite hebben om het netwerk te activeren, om ook eens een reactie te geven ergens op. Terwijl juist die reacties erg waardevol kunnen zijn. Ze geven jou als bedrijf informatie over hoe mensen, het liefst je klanten, ergens naar kijken. Op Facebook kunnen we hierbij gebruik maken van een zogeheten “poll”, maar de meesten weten niet goed waar ze dit kunnen vinden of hoe het in te zetten. Hierbij een uitleg.

Vraag het gewoon
Als verkoper weten we het allemaal; vragen helpt. Als verkopende partij weten we dus ook dat als we onze klanten een simpele vraag stellen, ze sneller geneigd zullen zijn om een reactie te geven. Alleen tijd mag het eigenlijk niet kosten. Een complete enquête invullen valt soms niet mee. Of we haken af of we vullen gewoon niets in. Te lastig.

Een vraag stellen is veel makkelijker. Zeker wanneer je alleen maar een hokje hoeft aan te kruisen en het daarmee klaar is. Binnen de kortste keren weten we hoe men ergens over denkt. Binnen Facebook hebben we daarvoor een hele mooie mogelijkheid. Deze zit een beetje verstopt, maar is gemakkelijk te maken.
Ga maar eens naar je eigen profiel of pagina. Als je een bericht wilt maken zie je dit:Klik nu eens op de drie puntjes en je krijgt diverse mogelijkheden te zien waaronder “Poll”. Klik je deze aan en dan heb je de mogelijkheid om een soort enquête te houden in Facebook. Dat ziet er zo uit:Vul deze in met vragen waarop jij antwoord wil hebben of waarover jij een mening wil horen. Je kan gemakkelijk foto’s invoegen en er zo een mooi geheel van maken zodat het uitnodigend wordt om te reageren.
Het heeft alleen een klein nadeel; je kan maar twee opties invullen. Dat is een beetje jammer. Heb jij met je klanten een groep op Facebook, wat overigens ook een leuke optie is om eens in te duiken, dan heb je de mogelijkheid om meer opties toe te voegen. Op je bedrijfspagina helaas niet.

Wat te vragen en hoe zorgen voor bereik
Je kan natuurlijk van alles vragen. Denk aan keuzes qua bloemkleur, toegevoegde waarde, hoe we omgaan met duurzaamheid, wat missen jullie als klant. Noem maar op. Er zijn vele zaken waar je als bedrijf een antwoord op wil hebben. Maar hoe krijg je bereik zodat meer mensen het gaan invullen en je meer waarde kan gaan hechten aan het antwoord. Eigenlijk heel erg eenvoudig. Zet een link onder je emailhandtekening, verspreid het via alle andere mediakanalen die je hebt en gebruikt. Laat je personeel, en niet allemaal in een keer, het ook verspreiden. Laat je verkoopteam er aandacht voor vragen tijdens een bezoek. Er zijn zoveel mogelijkheden om te zorgen dat het verspreid wordt.
Maar misschien nog wel belangrijker kom er later op terug. Laat zien, ervaren en/of horen welke keuze het uiteindelijk geworden is. Het geeft zo’n gevoel van ik heb ergens aan meegeholpen en mijn keuze is het geworden…. Prettig. De kans dat je meer en meer interactie krijgt is vrij groot aanwezig. Maak er eens gebruik van.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
31-10-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS